Modeljaarupdate en prijzen voor Mazda CX-5

Modeljaarupdate en prijzen voor Mazda CX-5

28 september 2021 Uit Door Arnold

Zoals we van Mazda gewend zijn wordt het volledige modelgamma jaarlijks geüpdate. Vandaag maakte Mazda de belangrijkste verbeteringen van de populaire CX-5 bekend. Belangrijkste nieuws is de komst van drie nieuwe uitrustingen. De vanafprijs voor de 2022 CX-5 is vastgesteld op € 35.990. Hier vind je de volledige prijslijst.

Om met de komst van drie nieuwe uitrustingsniveaus te beginnen: de Newground, Sportive en Signature zijn nieuw. Sportive en Signature kennen we van Mazda, maar waar staat Newground voor? Volgens Mazda accentueert de Newground de offroad-eigenschappen van de CX-5. Deze uitvoering krijgt zilverkleurige skidplates in de bumpers, zilverkleurige sierlijsten op de portieren en zwarte buitenspiegels. Maar hét herkenningspunt van de Newground zijn groengele accenten in de grille. Dit accent vind je ook terug in de afwerklijsten van de ventilatieroosters.

Alle modeluitvoeringen krijgen dezelfde designupgrades, zoals de nieuwe grille die een dieper 3D-effect heeft. De oplettende lezer ziet in één oogopslag dat de koplampen en achterlichten anders zijn, met name de vorm van de dagrijverlichting is wezenlijk anders. Ook is er een nieuwe lakkleur leverbaar: Zircon Sand. De drie nieuwe uitrustingsniveaus worden leverbaar naast de bestaande standaarduitvoering, Comfort en Luxury.

De CX-5 Sportive krijgt een nadrukkelijker sportieve uitstraling dan voorheen (we kenden hem al als tijdelijke uitvoering). De grille wordt in hoogglans zwart afgewerkt, de sierlijst in de grille is nadrukkelijker vormgegeven. De 19 inch velgen van de Sportive worden metallic zwart gespoten, zodat ze niet in-en-in wart zijn. Hiermee wordt het kleurpatroon van de zwarte sierdelen subtiel doorbroken. De Sportive herken je aan de rode accenten in de grille, rood is eveneens de contrastkleur in het kunstlederen / -suède interieur. De zittingen, stuur, versnellingspook en deurpanelen worden met rode sierstiksels afgewerkt.

i-Activesense uitgebreid, meer kofferruimte

Naast de vele designupdates is ook de uitrusting van de CX-5 aangepast. Hierbij stond het gebruiksgemak voorde inzittende centraal. Vanaf de Luxury is een draadloze telefoonoplader beschikbaar. Ook nieuw is de Mazda Intelligent Drive Select functie waarmee de bestuurder de rijmodus kan selecteren. CX-5’s met i-Activ AWD krijgen een extra functie om de Mazda Drive Select, namelijk een Off Road modus waarmee de CX-5 buiten de verharde wegen kan rijden. Mazda heeft ook de packaging van de CX-5 herzien waardoor het laadvolume van de kofferbak met 73 liter groeide naar 550 liter. De getrapte kofferbakvloer is tweedelig te verstellen, in de hoogste stand ligt de kofferbakvloer gelijk met de tildrempel. De newground versies krijgen een kofferbakvloer die bestand is tegen vocht en vuile voorwerpen.

i-Activesense is uitgebreid met Cruising and Traffic Support vanaf de Luxury-uitvoering. Bij fileverkeer assisteert deze functie bij het remmen, gasgeven en sturen. Het zorgt voor minder inspanning en minder vermoeiïng van de bestuurder. Een tweede technische update aan i-Activsense zijn de doorontwikkelde adaptieve led-koplampen. Deze reageren nog sneller op andere verkeersdeelnemers en kunnen de aanpassingen in het lichtbeeld met meer precisie uitvoeren. De nieuwe uitvoeringen staan eind dit jaar bij de Nederlandse dealers, de vanafprijs is vastgesteld op €35.990, de overige prijzen en precieze uitrusting worden later bekendgemaakt.