Mitsubishi Outlander komt terug!

Mitsubishi Outlander komt terug!

10 maart 2023 Uit Door Arnold

Zeg je Outlander, dan zeg je er automatisch ‘PHEV’ achteraan. Met de Outlander PHEV zette Mitsubishi zich in 2013 nadrukkelijk op de kaart van de Nederlandse automarkt. Het overweldigende succes ging niet onopgemerkt voorbij, de PHEV was voor de één het toonbeeld van Japanse engineering, terwijl anderen het als de clichématige leasemobiel zag. Hoe het ook zij: dit model heeft veel goeds gedaan voor de omzet van Mitsubishi Motors Nederland. Amper twee jaar geleden leek het erop dat Mitsubishi zich zou terugtrekken van de west-Europese markt, maar gelukkig is het tij gekeerd. In de vorm van de ASX en Colt heeft het merk twee interessante modellen in de middenklasse, en vandaag heeft Mitsubishi aangekondigd dat de Outlander volgend jaar naar Nederland (en de rest van Europa) komt. En dat is goed nieuws.

Twee jaar geleden kon je dit bericht lezen op Carnold.nl. Toen leek het erop dat de nieuwe Outlander ook onze kant op zou komen, maar dat werd nadien afgeketst. Maar de vlag hangt er nu anders bij, dit is wat Frank Krol, CEO van Mitsubishi Motors Europe daarover zegt:

“De komst van de Outlander PHEV bevestigt nogmaals Mitsubishi Motors’ betrokkenheid bij de Europese markt. Het is tevens een belangrijke nieuwe stap in ons productplan en onze terugkeer in het Europese D-SUV-segment. Van de drie vorige generaties van de Outlander zijn sinds de lancering in 2003 meer dan een half miljoen exemplaren verkocht in Europa. Ons nieuwe Outlander PHEV-vlaggenschip maakt deel uit van de 4e generatie Outlander en brengt Mitsubishi Motors in Europa naar een hoger niveau met zijn bekroonde design en technologie.”

De nieuwe Outlander wordt aangedreven door de tweede generatie van Mitsubishi’s PHEV aandrijflijn, die we kennen van de Eclipse Cross PHEV. Zodra er meer bekend is over de precieze marktintroductie, en over prijzen en specificaties, lees je dat natuurlijk hier!