Mitsubishi Outlander komt spoedig

Mitsubishi Outlander komt spoedig

26 januari 2021 Uit Door Arnold

Op 16 februari onthuld Mitsubishi de nieuwe Outlander, en het aftellen is begonnen met het vrijgegeven van een testvideo van de nieuweling. De testauto draagt nog een camouflage-wrap, maar het is klip en klaar dat dit een echte Mitsubishi is, terwijl we ook al een reeks nieuwe designkenmerken zien.

De Outlander is hier ten lande vooral bekend als PHEV, maar we mogen niet vergeten dat de Outlander van oudsher een terreinfähige SUV is, en dat Mitsubishi een meester in het bouwen van vierwielaangedreven auto’s is. Mitsubishi’s Super-All Wheel Control is verder ontwikkeld en de Outlander is het eerste model dat hiermee uitgerust wordt. S-AWC zorgt voor een voorspelbaar rijgedrag, veiligheid en vertrouwen onder alle rijomstandigheden, onder alle weersomstandigheden. Op de video die Mitsubishi vandaag vrijgaf, zien we de testers aan het werk, bezig met de laatste kalibratie van S-AWC:

Nieuwe lijnen

Hoewel de video slechts flitsen toont vanuit één en dezelfde kijkhoek, kunnen we toch een aaridg beeld krijgen van het uiterlijk van de Outlander: De dagrijlampen in de motorkaprand en de grote koplampen in de bumper zijn helemaal in lijn met de huidige designtaal die we van de gefacelifte ASX kennen. Op 0’14” in de video zien we de Outlander met gezwinde spoed door een bocht rijden, in dat shot is te zien dat Mitsubishi de Outlander een rechte dak / raamlijn heeft meegegeven, en dat de Outlander behoorlijk lengte heeft. Het is een fullsize SUV gebleven.

Ontwikkeling gefocust op rijeigenschappen

Mitsubishi kun je met recht een all-wheel drive specialist noemen – de Pajero is een household name in de offroadwereld, maar natuurlijk heeft het merk een enorme ervaring met rally’s. Al die know how is toegepast om het nieuwe S-AWC verder te ontwikkelen. Lead Vehicle Engineer Kentaro Honda legde de focus dan ook op de rijeigenschappen: vertrouwen, grip en prestaties waren leidend bij de ontwikkeling van het onderstel. Dat belooft veel goeds! Over motoren, transmissies en uitrusting wordt later meer bekendgemaakt. Wat we – helaas, helaas – al wel weten , is dat de Outlander niet naar Europa komt. Maar, door de Nissan-Mitsubishi joint-venture is er wel een kans dat we deze auto als Nissan in Europa zullen zien, en dan als opvolger van de X-Trail. We wachten het met spanning af!