Bonjour Hyundai Bayon!

Bonjour Hyundai Bayon!

20 januari 2021 Uit Door Arnold

Zo, en daar is maar weer eens een nieuwe Hyundai: de Bayon. Deze B-segment SUV is klaar om de markt op te gaan en Hyundai stuurde vandaag de eerste opwarmfoto’s het wereldwijde web op. Carnold praat je gaarne bij.

De modelnamen die met een ‘i’ beginnen, zijn behoorlijk in de minderheid. Hoewel de Bayon een B-segmenter is, grijpt Hyundai niet terug op de modelnaam ‘iX’, maar vernoemde de auto naar Bayonne, een stad in zuidwest-Frankrijk. De keuze voor een Franse, of beter gezegd Europese stad ligt in het feit dat de Bayon een Europese auto is.

 

De het ontwerp van de Bayon stoelt op Hyundai’s nieuwe designtaal: Sensuous Sportiness. Hoewel we op de foto’s slechts gedeeltes zien van de Bayon, krijgen we toch een behoorlijke indruk van de looks van de auto, en vooral de high-tech uitstraling die zo kenmerkend wordt voor alle nieuwe Hyundai’s. Met name de verlichting springt er uit: Hyundai’s nieuwe koplamptechniek zien we – uiteraard – ook terug in dit model. De dagrijverlichting in de motorkaprand  is een link naar de Kona (die binnenkort geüpdate wordt), de Santa Fé en Nexo. De brede grille loopt diep door in de bumper, dit geeft de Bayon een stoere snoet.

De remlichten van de Bayon zijn pijlvorming en maken de auto op grote afstand herkenbaar. Afgaand op de foto’s lijken de achterlichten naadloos over te gaan in de achterruit. Een brede strip verbindt de beide achterlichten – op de foto’s is de strip niet verlicht, maar het is te verwachten dat ook deze, a’la Kia Proceed, over de hele breedte oplicht. Vooralsnog is dit de enige informatie die Hyundai vrijgeeft over de Bayon, binnenkort wordt er meer informatie over Hyundai’s jongste bekendgemaakt. Hou Carnold.nl in de gaten!