Mitsubishi ASX gefacelift

Mitsubishi ASX gefacelift

24 april 2024 Uit Door Arnold

Het lag in de lijn der verwachting dat de Mitsubishi ASX een facelift zou krijgen. Dat komt doordat het zustermodel, de Renault Captur, ook een fikse opfrisbeurt heeft gekregen. Mitsubishi heeft de gelegenheid te baat genomen om de ASX te voorzien van het Dynamic Shield familiegezicht. De facelift doet de ASX zeker goed, maar ook de technische aanpassingen zijn de moeite waard.

Die technische aanpassingen hebben vooral betrekking op de connectiviteit en infotainment. Wat betreft de aandrijflijnen zijn er geen wijzigingen, die zijn hetzelfde als voor de facelift: een 1.0 driecilinder turbo, een 1.3 mild hybride en een 1.6 hybride. Daarmee lijkt de plug-in hybride uit de prijslijst te verdwijnen. De komst van geïntegreerde Google-functionaliteiten is het grootste nieuws voor de ASX, Google Maps en vele apps zijn toegankelijk, en de Google Assistant is nu ook beschikbaar. Deze Google-integratie zal in de loop der tijd ook geïntegreerd worden in andere Mitsubishi’s.  Ook nieuw is de komst van een Harman Kardon audiosysteem met 10 speakers en een systeemvermogen van 410 watt.

Meer connectiviteit

De ASX krijgt met de update altijd en digitaal instrumentarium, de instapversies hebben een 7 inch beeldscherm, de hogere modellen krijgen een 10 inch scherm. De sfeerverlichting in het interieur kan na de update naar wens geconfigureerd worden. Een opvallende zinsnede in het persbericht gaat over de nieuwe MyMitsubishi-app, waarmee de auto niet alleen op afstand vergrendeld en uitgelezen kan worden (zoals het afsluiten van portieren, het sluiten van de ramen en het aflezen van de brandstofstatus), maar waarmee ook de mogelijkheid tot remote-diagnose mogelijk is.

Meer veiligheid en kleur

De vernieuwde ASX krijgt ook een serie nieuwe veiligheidstechnieken, waaronder een around view monitor, een parkeerassistent, dodehoekdetectie, uitstapbeveiliging en detectie van kruisen verkeer achter de auto. Dit laatste is een zeer zinvol systeem bij het achteruitrijden. De nieuwe ASX wordt geleverd met een keuze uit vijf kleuren: metallic Crystal White, Sunrise Red, Onyx Black, Royal Blue en Steel Grey. Afhankelijk van de uitvoering zal het dak in het zwart worden geleverd. In mei start de productie van de vernieuwde ASX, naar verwachting zullen de eerste exemplaren in juni bij de Nederlandse dealers staan.