KGM Torres EVX met SEPP-subsidie

KGM Torres EVX met SEPP-subsidie

24 april 2024 Uit Door Arnold

KG Motors, kortweg KGM, heeft de vanafprijs van de elektrische Torres bekendgemaakt. De Torres EVX is leverbaar vanaf € 41.250, met inbegrip van de SEPP-subside betaalt de consument € 38.800 voor deze krachtige SUV. Wat de Torres EVX zo interessant maakt is zijn trekgewicht van 1.500 kilo en zijn immense laadruimte.

KGM heeft een samenwerkingsverband met BYD voor het leveren van de accu’s. De Torres EVX heeft lithium-ijzer-fosfaat accu’s met een totale capaciteit van 73,4 kWh. Dit is goed voor een theoretisch rijbereik van 462 kilometer. Daarmee is de Torres de tweede auto van het merk, na de Korando e-Motion, die elektrisch aangedreven wordt. En die Korando – hoe onbekend ook in Nederland – was een hele goed auto.

Zoals gezegd heeft de Torres EVX een fors trekgewicht voor een EV, maar ook de bagageruimte mag er zijn. KGM zegt dat de standaard bagageruimte (met de achterbank in gebruik) 839 liter (!) bedraagt. Met de achterbank neergeklapt is dat 1.662 liter.

De Torres EVX verschilt van de benzine-aangedreven versies door een aangepast ontwerp. De voorbumper en grille zijn anders en de velgen hebben een meer gestroomlijnd ontwerp om de luchtstroom door de wielen te beperken. De grille is bovendien voorzien van lamellen die naar wens geopend of gesloten kunnen worden.

De EVX wordt leverbaar in drie uitvoeringen: de Bronze is het instapmodel die voor € 41.250 in de prijslijst staat. Deze versie beschikt al over Vehicle-to-Load mogelijkheid. Dan is er de Platinum vanaf € 45.550, deze heeft stuurwielverwarming, lederen bekleding, verwarmde en geventileerde (!) voorstoelen en zelf een verwarmde achterbank. Het topmodel is de € 49.550 kostende Titanium, deze uitvoering krijgt 20 inch velgen (18 inch is standaard) een elektrische achterklep, een zonnedak en een surround view monitor. De standaardgarantie is maar liefst 7 jaar en 10 jaar (of 1 miljoen kilometer) op de accu.