Mazdanieuwsflits

Mazdanieuwsflits

4 februari 2021 Uit Door Arnold

Nieuws van Mazda: de Mazda3 is aangepast voor modeljaar 2021 en de MX-30 kreeg een nieuw uitrustingsniveau en een lagere prijs.

MX-30

De Mazda MX-30 krijgt een lagere vanafprijs € 33.140 voor de nieuwe standaarduitvoering. Tot dusverre was de MX-30 leverbaar als First Edition en Luxury. Mazda heeft de line-up herzien, de MX-30 is nu leverbaar als naamloze standaarduitvoering, daarna volgt de Comfort (€34.140) en tot slot is er de Luxury (€39.140).  De standaarduitvoering zit ruim in de fijne voorzieningen: climate control, LED-verlichting, Mazda Radar Cruise Control, 18-inch lichtmetalen velgen, een achteruitrijcamera, voorruitprojectie, Mazda Connect met DAB+, Apple CarPlay, navigatie en  i-Activsense.

Mazda3

Sportive is een nieuwe uitvoering die Mazda toevoegt aan meerdere modelreeksen, waaronder de Mazda6 en Mazda CX-5. Mazda is druk aan de slag geweest met de aandrijflijnen voor de Mazda3 waardoor de CO2-uitstoot minder werd. De handgeschakelde versies van de SkyActiv-G 122 stoot 10 gram minder uit (122 i.p.v. 132) en de SkyActiv-X duikt daar met 114 gram per kilometer nog eens onder. Tegelijkertijd steeg het vermogen van de  SkyActiv-X tot 186, en maakte de koppelkromme ook een vreugdesprong: van 224 Nm tot 240 Nm. Omdat alle motoren nu voorzien zijn van Mazda M Hybrid techniek, krijgen alle motoren de nieuwe naam e-SkyActiv.

Mazda3 Sportive

De Sportive is een nieuwe – tijdelijke – uitvoering voor de Mazda3. De Mazda3 Sportive is gebaseerd op de Comfort en alleen leverbaar met de e-SkyActiv-G 150 motor. Ook deze motor beschikt dus over Mazda’s Mild-Hybrid techniek en cilinderuitschakeling. De Sportive krijgt extra uitrusting in de vorm van Led koplampen en – dagrijdverlichting, privacy glass, de interieur- en exterieurafwerking van de Luxury, een binnenspiegel zonder rand en 18 inch lichtmetalen velgen. Kopers van de Hatchback kunnen bij de dealer nog € 2.105 spenderen aan spoilersets en sideskirts om de Mazda3 Sportive verder te personaliseren.

Geen diesel meer

Ook bij de Mazda3 is het einde van de dieselmotor een feit: de SkyActiv-D is niet meer leverbaar op de Mazda3.