Mazda2 Hybrid vernieuwd

Mazda2 Hybrid vernieuwd

28 september 2023 Uit Door Arnold

De Mazda2 Hybrid is vernieuwd. Het zustermodel van de Toyota Yaris krijgt dezelfde updates als de Yaris, maar de sterkere 130 pk aandrijflijn is niet leverbaar in de Mazda. Niet dat dat uitmaakt, want met de 116 pk sterkte 1.5 driecilinder is de Mazda2 Hybrid nog altijd een erg fijne auto.

Het belangrijkste nieuws is dat de 2 Hybrid een nieuw front en een nieuwe achterkant krijgt. De 2 Hybrid heeft nu een veel sterker Mazda gezicht en daarmee gaat dit model fraaier op in de Mazda line-up. Het is in elk geval een geslaagde facelift. Net als de Yaris is ook de Mazda2 Hybrid standaard voorzien van een fiks aantal veiligheidssystemen, waaronder Collision Prevention, verkeersbordherkenning, Lane Departure Warning en een adaptieve cruise control.

Er zijn ook twee nieuwe uitvoeringen, de Homura en Homura Plus. De Prime Line blijft de instapper, gevolgd door de Centre Line en de Exclusive Line. De Homura’s ronden het gamma naar boven af. De Homura krijgt LED-lampen voor en achter, 17-inch lichtmetalen velgen, privacy glas, zwarte dakbekleding, half (synthetisch) lederen stoelen, gescheiden klimaatregeling en sfeerverlichting in het interieur.

De Homura Plus wordt aangevuld met digitaal instrumentarium, een groter 10,5 inch multimediadisplay, een head-updisplay en navigatie. Tot dusverre werd de Mazda2 Hybrid altijd zonder navigatie geleverd. De Homura Plus heeft ook een glazen panoramadak en verlichte make-upspiegels. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend, de vernieuwde Mazda2 Hybrid staat in februari 2024 bij de Nederlandse Mazda-dealers.