Mazda kondigt EV-toekomst en R-EV aan

Mazda kondigt EV-toekomst en R-EV aan

23 november 2022 Uit Door Arnold

Mazda heeft belangrijk nieuws over de toekomst van het merk. Het zogenoemde mid-term maanagement plan heeft een update gekregen tot 2030, feitelijk houdt dat in dat Mazda bijstuurt op de snel veranderende wereld. Mazda benadrukt dat het op een positieve manier bijstuurt middels een driestappenplan, met andere woorden: de autobouwer uit Hiroshima is positief over de toekomst.

Het driestappenplan bestaat uit de volgende drie stappen: Versnelde elektrificatie, Meer elektrische modellen en als derde een versnelde lancering van EV. In de eerste stap ligt een uiterst belangrijk nieuwsfeit besloten: de komst van de MX-30 R-EV. Dit betekent de terugkeer van de wankelmotor in een Mazda (YES!), zodra hierover meer bekend is kun je dit lezen op Carnold.nl. Terwijl de MX-30 een range extender krijgt, wordt een andere Mazda voorzien van elektrificatie: de komende CX-80 met drie zitrijen komt ook als PHEV.

De tweede stap moet in de loop van 2025-2027 ten uitvoer gebracht worden: de overgang naar elektrische modellen. Zeker voor de Europese markt is deze stap belangrijk omdat de regelgeving steeds strikter wordt. In het verlengde hiervan wordt de lancering van nieuwe BEV versneld, hiervoor is Mazda strategische samenwerkingen aangegaan. Deze joint ventures zijn exclusief met Japanse bedrijven, in tegenstelling tot Toyota gaat Mazda dus niet in zee met het Chinese BYD. Binnen de joint venture zullen halfgeleiders, elektromotoren en accu’s ontwikkeld worden.