Lexus NX krijgt meer tech en luxe

Lexus NX krijgt meer tech en luxe

8 februari 2023 Uit Door Arnold

De Lexus NX krijgt voor het nieuwe modeljaar een aantal upgrades en uitbreidingen. Het belangrijkste nieuws is dat er meer te kiezen valt. Zelfs bij de topuitvoering van de NX 350h is er meer te kiezen, deze uitvoering was tot nu toe uitsluitend leverbaar met vierwielaandrijving, maar Lexus heeft nu ook een voorwielaangedreven versie van de NX 350h Executive Line beschikbaar.

Elke uitvoering van de NX wordt nu geleverd met een 14 inch beeldscherm, sommige versies van het huidige model werden geleverd met een kleiner 9,8 inch scherm. Ook krijgt de NX nu een Nanoe-X luchtzuivering in de climate control. Deze ioniseert de lucht waardoor geurtjes en schadelijke stoffen worden verwijderd. Het fantastische Mark Levinson audiosysteem is niet langer voorbehouden aan de Executive Line van de 350h, het is nu ook leverbaar op de NX 450h+.

Verder heeft Lexus enkele kleine technische verbeteringen doorgevoerd, de optionele digitale binnenspiegel heeft een verbeterde dimfunctie voor de koplampen van achterliggers, het derde remlicht is verbeterd en het dashboardkastje is gewijzigd. Dat laatste lijkt een kleine aanpassing, maar door deze wijziging wordt de klep nu bekleed in hetzelfde materiaal als de stoel- en deurbekleding. En dat heeft weer zijn effect op de toch al hoogwaardige uitstraling van het interieur. De vernieuwde Lexus NX komt na de zomer naar Nederland, rond die tijd zal de importeur de prijzen bekendmaken.

.