Suzuki Swace vernieuwd

Suzuki Swace vernieuwd

2 februari 2023 Uit Door Arnold

Over een maand staat de vernieuwde Suzuki Swace in de showroom. De ‘made by Toyota’ Swace profiteert namelijk van dezelfde technische updates als zijn zustermodel. Uiteraard zijn er kleine verschillen met de Corolla, zo is de Swace standaard rijker uitgerust, maar zijn er minder uitrustingsniveaus.

Het belangrijkste nieuws is de update van de aandrijflijn. De Hybrid Synergy Drive heeft kleinere, lichtere maar eveneens sterkere elektromotoren gekregen waardoor de efficiëncy verbeterd is. Ook zie je het terug in het vermogen, dat is toegenomen tot 140 pk (103 kW) en een snellere acceleratie. De Swace zoeft in 9,4 seconden naar 100 km/u.

In het interieur zijn ook aanpassingen gedaan, de meest in het oog springende zijn de nieuwe beeldschermen. De bestuurder kijkt uit op een 7 inch digitaal instrumentarium dat nu standaard is van de Select (€ 35.795). Centraal op eht dashboard staat het 8 inch scherm van het infotainmentsysteem. Apple Car play is vanaf nu draadloos met dit systeem te verbinden. Suzuki monteert vier USB-C laadpoorten in de Swace en ook zijn led-achterlichten nu standaard. Overigens heeft Suzuki de standaarduitrusting niet compleet overhoop gegooid, de stuur- en stoelverwarming zijn gebleven, en ook het Suzuki Safety System en getinte achterruiten zijn altijd nog standaard.

Het tweede – en hoogste – uitrustingsniveau is de Style. Die kost €37.795 en is voorzien van bi-led koplampen, een uitgebreid veiligheidssysteem (met dodehoekdetectie en uitstapradar), parkeersensoren rondom en een draadloze oplader voor je smartphone. De vernieuwde Swace is per direct te bestellen en staat, zoals gezegd, over een maandje bij de dealers.