Lexus GS F – Leve de V8!

Lexus GS F – Leve de V8!

6 januari 2015 Uit Door Arnold

Lexus_GS_F_3De atmosferische V8 op zijn retour? Niet bij Lexus! Amper een maand na de introductie van de RC F maakt Lexus bekend dat deze lekkere, dikke V8 ook zijn intrede heeft gedaan in de Lexus GS.
Ziehier de Lexus GS F!

Lexus_GS_F_2De GS F – de F staat voor Fuji – biedt een heel nieuwe dimensie aan de GS-modelserie. Tot dusverre bestond deze uit de GS 300h en de GS 450h. Fijne hybrides, maar wellicht een beetje te flauw voor de sportieve automobilist. Daar zal de GS F geen last van hebben. De atmosferische vijfliter V8 levert 477 pk en 527 Nm (voorlopige cijfers), dit vermogen wordt via Lexus’ Torque Vectoring Differential naar de achterwielen gestuurd. Dit is standaard op alle versies van de GS F. De automatische achtbak is ook met de hand te bedienen, middels schakelflippers achter het stuur.

Lexus_GS_F_1De vermogenstoename maakte het noodzakelijk dat de carrosserie verstevigd werd. Het onderstel is voor de F-versie opnieuw ontworpen, naar eigen zeggen is het resultaat een ‘verbluffend rijdende auto’. Met de GS F is het fijn cruisen op Autobahntempo, maar het bijt zich ook met grote gretigheid vast in kronkelende bergpassen. En wie zijn wij om daar aan te twijfelen? We wachten met spanning op nadere informatie. Houd Carnold.nl dus in de gaten!

Lexus_GS_F_interior