Infiniti Q60 bijna productieklaar

Infiniti Q60 bijna productieklaar

7 januari 2015 Uit Door Arnold

Infiniti_Q60_SideHet is aftellen tot de NAIAS in Detroit. Kennelijk zitten autofabrikanten niet meer zo op hun geheimen te broeden zoals vroeger, want na Lexus onthult ook Infiniti een belangrijke primeur: de Q60. Officieel is het nog een concept, maar het moge duidelijk zijn: de Q60 is one step away van zijn productieversie.

We hebben al wat schetsen voorbij zien komen, dus we wisten al een beetje hoe de Q60 er en profil uit zou zien. Maar hoe fraai de artist impressions op internet ook zijn, Infiniti heeft de verwachtingen van menigeen overtroffen. De vloeiende lijnen van de Q80 Inspiration en de Essence concept zijn bijna een op een overgetrokken op de Q60 concept.

Infiniti_Q60_FrontSommige kenmerken van de concept zullen het productiestadium niet halen, het zijn (waarschijnlijk) dan ook deze details die het onderscheid met het daadwerkelijke productiemodel vormen. De inkepingen achter de voorwielen en de splitter in de voorbumper zijn hier voorbeelden van.

Infiniti_Q60_Front_panelHoewel de verschillen met de Q50 duidelijk zijn, is de Q60 duidelijk verwant aan de sedan. De achterzijde van de Q60 is buitengewoon fraai. Op sommige artist impressions waren de achterlichten van de Q50 te zien, maar de rankere exemplaren op de Q60 concept zijn zeker zo elegant. Infiniti_Q60_RearAls we de interieurfoto even wat beter onder de loep nemen, dan vallen meteen de overeenkomsten met het Q50 dashboard op. Een teken aan de wand dat de Q60 het productiestadium steeds dichter nadert. Infiniti stelt dat de Q60 een 2+2 is, een coupé met volwaardige zitplaatsen achterin. Helaas zijn er nog niet meer interieurfoto’s beschikbaar.
We moeten nog een weekje wachten, dan onthult Infiniti de Q60 op de NAIAS in Detroit, hopelijk krijgen we dan ook meer te horen over de verdere ontwikkeling en technische details.

Infiniti_Q60_Interior