Hyundai-nieuws: i30 en Kona Electric

Hyundai-nieuws: i30 en Kona Electric

3 april 2024 Uit Door Arnold

De Hyundai i30 heeft een aantal belangrijke updates gekregen. Het zijn vooral cosmetische aanpassingen en er is een aantal aanvullingen in de veiligheidssystemen. Het front van de reguliere- en de N-Line uitvoeringen is vernieuwd. De grille, bumperinzet en de mistlampmaskers zijn opnieuw ontworpen. De N-Line krijgt een nieuwe grille met een compleet nieuw gaaspatroon. Ook krijgt de N-Line aangepaste zijskirts en als optie zijn er speciale 18-inch velgen leverbaar.

Zowel de hatchback als de stationwagen krijgen een aangepaste achterbumper met een nieuw ontworpen verchroomd sierstuk. En er zijn maar liefst zeven nieuwe lakkleuren: Abyss Black Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic, Meta Blue Pearl, Cypress Green Pearl en Sailing Blue Pearl.

Ook de interieurstoffen zijn herzien, afhankelijk van het uitrustingsniveau kun je nu kiezen voor stof, leer en een combinatie van suède en leer. Kies je voor de N-Line, dan krijg je drie opvallende banen in de stoelbekleding. Het instrumentenpaneel is altijd standaard, minimaal 4,3 inch en 10,25 voor de luxere uitvoeringen. Nieuw is de (sfeer)verlichting in het interieur, deze is altijd met LED’s uitgevoerd. Met de update krijgt de i30 ook standaard parkeersensoren voor en achter. De productie van de vernieuwde i30 start een dezer dagen, naar verwachting zullen de eerste exemplaren in mei in de Nederlandse showrooms staan.

Kona Electric goedkoper, N-Line op komst

Hyundai Nederland heeft de line-up en prijsstelling van de Kona Electric herzien, met als prettige uitkomst dat de Kona Electric goedkoper is geworden. Hierdoor komt hij in aanmerking voor de SEPP-regeling. De vanafprijs van de Kona Electric is vanaf nu € 36.995 voor de 48,4 kWh-versie en € 39.995 voor de 65,4 kWh-versie. Dat betekent dat bijna alle Kona Electric-versies nu onder de voorwaarden van de SEPP-subsidie vallen. Alleen de versies met panoramisch dak vallen buiten de subsidieregeling. Een Kona Electric kan zakelijk nu al met een netto bijtelling van € 189 per maand worden gereden.

De Limited Edition-uitvoeringen zijn komen te vervallen, maar daar staat tegenover dat Hyundai nu een Kona Electric N-Line heeft. Deze versie kennen we al van de Kona Hybrid. De N-Line krijgt speciale sideskirts en een unieke voor- en achterbumper. Uiteraard krijgt de Hyundai Kona Electric N Line speciale 19-inch wielen en een heleboel N Line-badges om het unieke karakter te onderstrepen.

In het interieur zijn ook de nodige aanpassingen doorgevoerd:  comfortabele sportstoelen met N Line-logo en rode contraststiksels dragen bij aan een sportieve sfeer. En let ook eens op de rode accenten op het stuur en op het dashboard. De belangrijkste N Line-features op een rij:

  • Speciale 19-inch lichtmetalen velgen met N Line-design
  • Speciale N Line voor- en achterbumper
  • Buitenspiegelkappen in glanzend zwart
  • Two-tone dak in zwart (optioneel)
  • Speciaal N Line-stuurwiel
  • Exclusieve N Line aluminium pedalen
  • Zwarte hemelbekleding
  • Speciale N Line-sportstoelen met rode contraststiksels
  • Stoelbekleding met keuze uit: stof of combinatie van eco-alcantara en leder
  • Speciale Alcantara®-versie met 57% gerecycled polyester