Suzuki Vitara vernieuwd

Suzuki Vitara vernieuwd

3 april 2024 Uit Door Arnold

De Suzuki Vitara heeft een aantal technische en cosmetische upgrades gekregen om er nog even een tijdje tegenaan te kunnen. De Vitara is een oudgediende in het Suzuki-gamma, hij gaat momenteel zijn negende modeljaar in. De vernieuwde versie staat deze zomer in de showrooms van de Nederlandse Suzuki-dealers.

Het front van de Vitara met de kenmerkende stoere motorkaprand boven de koplampen is nog steeds onmiskenbaar, maar de grille en de bumper werden wel compleet nieuw ontworpen. De grille tussen de koplampen is opnieuw getekend en sluit aan op een compleet nieuw hoogglans zwart bumperdeel dat doorloopt tot de bumperlip. Dit nieuwe front geeft de Vitara een meer SUV-achtig aanzien, waar de auto tot voorheen meer een offroad-bumper had. Ook de velgen die op de foto te zien zijn, zijn compleet nieuw. Dat geldt ook voor de lakkleur, deze fraaie blauwe kleur heet Sphere Blue Pearl, dit is met Titan Dark Grey Pearl een van de nieuwe lakkleuren.

De Vitara krijgt twee nieuwe veiligheidssystemen, terwijl de bestaande systemen zijn verbeterd. Zo is heeft Dual Sensor Brake Support een groter zichtveld en is het beter in staat om kleinere verkeersdeelnemers (voetgangers, fietsers) eerder te herkennen. Ook krijgt de Vitara een Driver Monitoring System en Traffic Sign Recognition, dit zijn twee nieuwe systemen voor de Vitara.

Het infotainmentsysteem is volledig nieuw, de Vitara heeft een 9 inch touchscreen met CarPlay en AndroidAuto en kan met Suzuki Connect aan een smartphone-app gekoppeld worden. Hierdoor kan de eigenaar de voertuigstatus op afstand uitlezen en volgen. Op motorisch gebied verandert er niets, de Vitara blijft leverbaar met de 1.5 Hybrid en de 1.4 BoosterJet Smart Hybrid. De precieze gegevens omtrent uitvoeringen en prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.