Flarden van de nieuwe Lexus RZ

Flarden van de nieuwe Lexus RZ

8 december 2021 Uit Door Arnold

Nu Toyota een eigen schaalbaar EV platform heeft, kun je er donder op zeggen dat er ook een Lexus op dat onderstel komt. En die Lexus is nu officieel aangekondigd: de Lexus RZ. Dit model is momenteel in de laatste ontwikkelingsfase, en Lexus heeft de eerste teaser-foto’s vrijgegeven.

De foto’s laten de RZ zien die nog stevig in photoshop-nevelen gehuld is, maar desondanks is er genoeg te zien om een beeld van Lexus’ eerste dedicated EV te krijgen. De bekende, doorlopende raamlijn kennen we van de Lexus RX, het knikje in de achterste zijruit is een duidelijke hint naar de LC.

De koplamp en de kenmerkende dagrijverlichting zijn onmiskenbaar Lexus, de dagrijverlichting is scherper getekend, zoals we ook bij de nieuwe IS zien. De overgang van de grille naar de luchtinlaat is nieuw, en uniek voor de RZ.

De RZ krijgt, net als alle nieuwe Lexus SUV’s een doorlopende lichtlijn die de achterlichten verbindt. De achterruit van de RZ ligt onder een grote hoek – dit geeft de RZ een dynamisch en sportief aanzien, maar ook de aerodynamiek is gebaat bij deze helling. Net als de Toyota bZ4X krijgt de RZ een getande dakspoiler, de spoiler op de kofferbakrand oogt op deze illustratie vrij fors, iets dat goed bij de sportieve uitstraling van de RZ past.

Hoe de Lexus RZ er definitief uit komt te zien is nog even afwachten – maar niet heel lang. Als je goed naar de afbeeldingen kijkt, lijkt de RZ behoorlijk productieklaar. Het is aftellen, en voor veel Lexus-fans is de RZ een zeer welkome aanvulling in het modelaanbod, zeker voor de Nederlandse markt. Zodra er meer nieuws binnenkomt in de redactiemailbox, lees je het hier!