Prijzen Lexus NX bekend

Prijzen Lexus NX bekend

3 november 2021 Uit Door Arnold

Alle prijzen van de nieuwe Lexus NX zijn bekendgemaakt. De vanafprijs is € 60.390 euro, er komt een speciale Launch Edition die vanaf € 69.990 leverbaar is.

De nieuwe Lexus NX staat begin volgend jaar bij de dealers, en de prijzen zijn dan ook gecalculeerd op de BPM-rekenmethodiek van 2022. De NX is de eerste Lexus die als plug-in leverbaar is (de NX 450h+). De Launch Edition is leverbaar op de NX 350h en de NX450h+. De eerstgenoemde heeft vierwielaandrijving en kost net geen 70 mille, als 450h+ kost de Launch Edition € 73.890. Deze speciale uitvoeringen zijn beperkt leverbaar.

De overige uitvoeringen (Basis, Comfort Line, Exclusive Line, F Sport) zijn normaal leverbaar nadat de levering van Launch Editions stopt. De volledige prijslijst (per januari 2022) vind je hier. Toch is het de moeite waard om de Lexus-dealer tijdig te verwittigen van je interesse, want de Launch Editions zijn buitengewoon luxe uitgerust en bieden een prijsvoordeel van €2.000. Een overzicht van de belangrijkste extra’s: lederen stoelbekleding, stoelventilatie vóór en stoelverwarming achter (NX 450h+). De bestuurder heeft een meervoudig elektrisch verstelbare stoel en een volledig elektrische stuurverstelling. De bestuurdersstoel heeft een 4-voudige lendensteunverstelling. Alle instellingen kunnen worden opgeslagen in het stoelgeheugen.

De NX krijgt de nieuwste versie van Lexus Link Pro mee, dit is standaard op de Launch Editions. De Pro uitvoering beschikt over een audiosysteem met 10 speakers en een touchscreen met een beelddiagonaal van 14 inch in breedbeeld-layout. Lexus Link Pro heeft ook een geavanceerde stembediening die via de term ‘Hey Lexus’ oproepbaar is.

De Lexus NX 350h is uitgerust met de vierde generatie het Lexus / Toyota hybridesysteem. Een verregaand uitgerijpt en geavanceerd aandrijfconcept.  Het systeemvermogen bedraagt 178 kW/242 pk in de NX 350h, dit is bijna een kwart meer vermogen dan de uitgaande NX. De Lexus NX 350h kan geleverd worden met voor- of vierwielaandrijving, beide uitvoeringen mogen maximaal 1.500 kilo trekken. Zoals gezegd is de Lexus NX 450h+ is de eerste Lexus plug-in hybride. Dit systeem kennen we van de RAV4 en de Suzuki Across (die test verschijnt binnenkort). De is uitgerust met de bekende viercilinder 2,5-liter benzinemotor en een oplaadbare lithium-ion accu met een capaciteit van 18 kWh. Het gecombineerde vermogen bedraagt 227 kW/309 pk en E-Four vierwielaandrijving is standaard. De elektrische actieradius is 65 kilometer (maximumsnelheid begrensd op 135 km/uur).