Ioniq toont SEVEN concept

Ioniq toont SEVEN concept

4 november 2021 Uit Door Arnold

Het mag geen geheim zijn dat Ioniq het niet bij de Ioniq 5 houdt. Vandaag onthulde EV-tak van Hyundai de eerste beelden van de Seven, de conceptcar die als opmaat naar (hoogstwaarschijnlijk) de Ioniq 7 geldt.

Omdat de Ioniq 5 ook ontzettend dicht bij de conceptversie is gebleven, is het ook de verwachting dat de ‘7’ niet bijster veel afwijkt van de conceptcar. Hoewel we slechts flarden zien van het design, is het al wel duidelijk wat we spoedig in de showroom kunnen zien. Het pixel-thema heeft in elk geval zijn weg gevonden naar de Seven, getuige de foto van het front. Pixelated mistlampen en koplampen zijn ook op de Seven aanwezig. Waarschijnlijk fungeert de bovenste enkele rij ‘pixels’ als dagrijlicht, en zijn de feitelijke koplampen ge├»ntegreerd in het raster naast de mistlampen. Of zou die rij van drie kolommen pixels de koplamp zijn? Een terechte vraag…

Het interieur lijkt een full blown conceptcar, multiplex hout, tweed, ornamentjes, nisjes en bloemen zijn geen zaken die we in productieversies zien. Toch is de lounge-achtige sfeer tekenend voor het interieur – net als in de Ioniq 5. De vlakke vloer zal zeker de productieversie halen, en de verlichte nissen in de zijpanelen zijn zeker realistisch voor een productieversie. Echt hout is – helaas – geen haalbare kaart in verband met crashtests, maar de materiaal-engineers van Hyundai hebben ons vaker verrast. Het zou wel ontzettend knus zijn, nietwaar?

Deze fauteuil ziet er uitermate comfortabel uit, je zou ‘m zo in je woonkamer willen zetten. Ook hier zet Ioniq de toon voor het interieur van de Seven: comfort, mooie materialen en een strakke vormgeving. Als we straks de productieversie onder ogen krijgen, dan is het ontwerp waarschijnlijk een stuk praktischer, maar je zult er direct de verwantschap met deze stoel in zien.

De zachte verlichting die op onderstaande foto te zien is, ziet er huiselijk uit. In de Ioniq 5 kun je het volledige kleurenspectrum tussen infrarood en ultraviolet oproepen, voor de Seven zet Ioniq in op kleurtinten die wat smaakvoller zijn. Het zou mooi zijn als je dit sfeertje in je Ioniq 7 kunt oproepen in het donkere jaargetijde, nietwaar?