Dertig jaar Micra

10 januari 2013 Uit Door Arnold

Het is dit jaar dertig jaar geleden dat de Nissan Micra werd geïntroduceerd. In drie decennia zijn er vier generaties geweest, en dat is relatief weinig voor een modelserie. Ter vergelijking: van de VW Golf zijn er in dat tijdsbestek zes generaties voorbijgekomen.

Nissan viert het jubileum met een actiemodel: de 30th Anniversary. Standaard met de atmosferische 1.2 driecilinder en handbak. De DIG-S is niet leverbaar, maar een CVT-automaat kan wel geleverd worden. De jubilaris krijgt wel de uiterlijke kenmerken van de DIG-S in de vorm van de 15 inch lichtmetalen wielen en de dakspoiler. Uiteraard zijn her en der de ’30th Anniversary’ emblemen aangebracht. Ook op het dashboard is een gedenkteken(tje) aangebracht.

De auto is voorzien van elektrische stuurbekrachtiging en elektrische ramen, optioneel is een handbediende airco leverbaar. Nissan heeft er duidelijk voor gekozen om het jubileum-model betaalbaar te houden, een beetje jammer vind deze Nissan-adept. Wie jarig is trakteert, en Nissan had ons best op die fijne DIG-S en een climate control voor een zacht prijsje mogen trakteren. Maar goed, ook met dit actiemodel rijd je er leuk bij en zal het ongetwijfeld fijn kilometervreten zijn.