Bergopwaarts met Subaru

Bergopwaarts met Subaru

10 juli 2015 Uit Door Arnold

Subaru_LineupSubaru en bergen, dat past bij elkaar als aardbeien en slagroom. Zelfs in Nederland gaan Subaru’s bergopwaarts, qua verkoopcijfers. Het eerste halfjaar van 2015 heeft Subaru goed geboerd, en dat lijkt het begin te zijn van een flinke stijgende lijn.

De nieuwe Outback is het wachten waard geweest, want dit model verkoopt goed sinds zijn recente marktintroductie. De Forester is sinds kort leverbaar met diesel-Lineartronic en ook die mag zich in de belangstelling van het Nederlandse koperspubliek verheugen. De vernieuwde XV staat net in de showrooms, en daarmee is het modellenoffensief nog niet ten einde, want de grootste klapper moet nog komen: de Levorg. Optimisme dus, bij Subaru Benelux.

Subaru_OutbackIn totaal reden 84 Outbacks en 223 Foresters de Subaru-showrooms uit, en de dealers zien ook veel nieuwe klanten binnenkomen. De helft van alle kopers van een nieuwe Forester komt van een ‘vreemd’ merk. De scherpe vanafprijs van de vernieuwde XV (€ 24.995) en zijn standaarduitrusting (standaard CVT en Symmetrical AWD) zorgt ervoor dat veel nieuwsgierigen hun licht eens opsteken bij Subaru.

Subaru_1

In oktober kunnen we de Levorg verwachten, een viercilinder turbo met 170 pk, vierwielaandrijving en automaat benadrukt de sportieve koers die Subaru met haar modellen heeft ingezet. De Levorg is leverbaar vanaf € 34.995, de topversie, de 1.6 GT-S Premium mag voor € 39.995. Subaru verwacht het marktaandeel dit jaar nog flink uit te breiden.