Aygo X Prologue voorbode nieuwe Aygo?

Aygo X Prologue voorbode nieuwe Aygo?

17 maart 2021 Uit Door Arnold

Kortgeleden maakte Toyota bekend dat het een nieuwe model in het A-Segment zou introduceren, als opvolger van de Aygo. Bij dat bericht toonde Toyota foto’s van een nieuw A-segment platform. Vandaag deelt Toyota de foto’s van de Aygo-X (zeg ‘Cross’) Prologue. En reken maar dat dat een voorbode van de nieuwe Aygo is.

De Aygo X Prologue is een ontwerp van Toyota’s ontwerpstudio ED2 aan de Franse Côte d’Azur (lijkt me een mooie werkplek). Volgens het persbericht toont het ontwerp de toewijding van Toyota aan het Europese A-segment, en dat is zeker te zien. De designers hebben er een dynamisch wagentje van gemaakt, en veel kenmerken daarvan geven aan dat er rekening gehouden is met een productieversie van deze conceptcar. De achterbumper die over het achterwiel valt en tot aan het achterportier doorloopt is een belangrijke cue.

Markant is de X Prologue zeker, de optische eenheid van het dak en de C-stijl maken deze Aygo erg herkenbaar. De bi-tone kleurstelling versterkt dat designelement nog meer. In de spiegels zijn actiecamera’s a’la GoPro opgenomen, om je avonturen op de weg te filmen.

De kenmerkende achterklep van de vorige generaties Aygo zien we ook terug op deze conceptcar, ook dat zal een blijvertje zijn. De achterruitewisser lijkt te ontbreken, maar volgens de laatste trend kan die ook wel eens in de achterspoiler verwerkt zijn. In de skidplate onder de bumper is een bevestiging voor een fietsendrager opgenomen. Hiermee laat de Aygo X Prologue zien op welke doelgroep Toyota zich richt: actieve / jonge mensen die graag buiten zijn.

De Aygo X Prologue is een vijfdeurs uitvoering, maar door de raamlijn in de achterste portieren toont het ontwerp als een driedeurs hatchback. Mooi gedaan, maar het uitzicht voor de achterste inzittenden, vaak kinderen, wordt er wel door beperkt. Wellicht wordt dit voor de productieversies nog iets aangepast. We zullen het zien!
In deze video is de ontwikkeling van de Aygo X Prologue te zien.

10 artikel(en) « van 10 »