Yaris Cross Adventure in aantocht

Yaris Cross Adventure in aantocht

29 maart 2021 Uit Door Arnold

In September staat hij bij de dealer: de Toyota Yaris Cross Adventure. De toevoeging Adventure staat voor extra stoere looks, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Ook komt er een speciale introductieversie: de Launch Edition. De Yaris Cross Adventure onderscheidt zich door de kunststof elementen in de bumpers, de 18 inch velgen en de zilverkleurige dakrails. De kunststof elementen in de bumper zijn sterker en slijtvaster dan gelakte bumpers, en het geeft aan dat deze Yaris Cross zich ook thuis voelt op onverharde wegen.

Zwart voert de boventoon in het interieur: naast de toepassing van zwarte sierlijsten wordt ook de hemelbekleding in het zwart uitgevoerd. De stoelen krijgen een synthetische lederen bekleding in speciaal Adventure design. De deurpanelen en het dashboard worden afgewerkt met sierlijsten in een bronskleur, deze zijn alleen leverbaar op de Adventure.

De Yaris Cross Adventure is de compactste in de lijn van Toyota SUV’s, met de C-HR en RAV4 als grotere broers. Net als de Yaris, waarop de Yaris Cross gebaseerd is, staat de Cross op Toyota’s GA-B platform. Dit platform staat garant voor rijplezier en comfort, het onderstel staat garant voor gebalanceerde prestaties. Onder motorkap ligt uiteraard een hybride aandrijflijn: de 1.5 driepitter die 116 pk levert.

De Yaris Cross Adventure wordt geïntroduceerd met een Launch Edition, een rijk uitgerust model dat de utirusting van de topversies heeft. Dat omvat lederen bekleding, unieke 18 inch lichtmetalen velgen, een Head Up display, een kofferbak die met een voetbeweging te openen is, en een unieke two-tone lakkleur: Brass Gold met zwart dak. En dat is een bijzonder fraaie kleurstelling. De importeur zit nog te cijferen op prijzen, maar deze worden naar verwachting in het tweede kwartaal bekend gemaakt.

9 artikel(en) « van 9 »