Twee miljoen Nissan Qashqai

Twee miljoen Nissan Qashqai

3 november 2014 Uit Door Arnold

Nissan_Qashqai_2miljoenIn de Nissan-plant in Sunderland werd de afgelopen week een klein feestje gevierd: de twee miljoenste Nissan Qashqai is daar van de lopende band gerold. Des te opmerkelijker is het feit dat dit aantal in het relatief korte tijdsbestek van acht jaar is gehaald.In december 2006 startte de productie van de Qashqai en sindsdien rolt er op een doorsnee werkdag elke minuut een ‘QQ’ van de band. De Qashqai is hard op weg om het productierecord van de Micra te evenaren, van dat model werden er tussen 1992 en 2010 2,3 miljoen stuks gebouwd. De vraag naar de nieuwe Qashqai is zo groot dat de productielijn sinds 2010 24 uur per dag draait.

Nissan Qashqai  DIG-T 163 nu ook leverbaar

Vorige week maakte Nissan bekend dat de Qashqai nu ook met de 163 pk sterke DIG-T leverbaar is. Belangstellenden kunnen deze motorisering per direct bestellen. De meerprijs ten opzichte van de DIG-T 115 bedraagt 2.700 euro, daarmee is de vanafprijs de Qashqai DIG-T 163 € 28.000.

De DIG-T 163 is leverbaar vanaf het uitrustingsniveau Acenta, de uitrusting heeft de volgende zaken standaard: lichtmetalen 17-inchwielen, ESP, zes airbags, dual-zone airconditioning, cruisecontrol, een radio- CD systeem met AUX- en USB-aansluitingen en Bluetooth-connectiviteit. Ook led-dagrijverlichting, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels en Hill Start Assist zijn standaard. De levering van de DIG-T 163 begint eind dit jaar.