Kort nieuws

2 november 2014 Uit Door Arnold

Consumentenbond zegt: Yaris Hybrid en CX5 best in de test

Toyota_Yaris_HybridDe nieuwe Toyota Yaris Hybrid heeft zijn eerste prijs te pakken, Toyota’s kleintje werd namelijk uitgeroepen tot “Best uit de test” in de compacte klasse. De Consumentenbond heeft 150 auto’s uit diverse categorieën langs de meetlat gelegd voor de Autogids 2015. Bij de kleintjes kwam de Yaris Hybrid als beste uit de test. In de categorie “Middenklasse SUV’s” ging de Mazda CX 5 met de prijs aan de haal.

Mazda_CX5Honda Civic Type R laat zich zien. En horen.

Honda_Civic_TypeR_3Op Allerheiligen presenteerde Honda een video waarin we de nagenoeg productieklare Civic Type R kunnen zien en horen. Deze video kunnen we meteen de award voor “Beste teaservideo aller tijden” overhandigen. Het filmpje heeft namelijk twee zijden. Als je de “R” op het toetsenbord indrukt, verschijnt de duistere kant van de brave Honda Civic en krijg je de Type R die in een soort parallel universum rijdt, te zien. De film vind je op het YouTube kanaal van Honda.

Nissan rolt Note van berg in enorme Zorb

Hoe leuk de stunt van Nissan ook is, het filmpje is net even minder spannend dan de Civic Type R teaser. Maar het laat aan duidelijkheid niets te wensen over: de grote Zorb is een metafoor voor Nissans Safety Shield:

Honderd Nissan Leafs voor Terschelling

Nissan_Leaf_TerschellingVooralsnog is de actieradius van een elektrische auto voor veel mensen het grootste bezwaar om van de aanschaf af te zien. Dat probleem is minder groot wanneer je op een eiland woont, want een eiland is, zeker in Nederland, nooit erg groot. De hoofdweg op Terschelling is 15 kilometer lang, en daar kun je op een volle acculading in een Leaf bijna 5 keer mee heen- en weer. In samenwerking met de provincie Fryslân en Schylge E-auto levert Nissan honderd Leafs aan de gemeente Terschelling. Het is in feite een groot deelautoproject waar alle 4.800 eilandbewoners, groot en klein, van kunnen profiteren.

Nieuwe uitvoering Mitsubishi Outlander: X-Line

Mitsubishi_Outlander_X-Line_6Sinds de Mitsubishi Outlander er als plug-in hybride is, heeft de auto over media-aandacht niet te klagen. Laten we niet vergeten dat de Outlander een prima auto is, die niet alleen praktisch, maar ook terreinvaardig is. En dat de PHEV ook behoorlijk zuinig kan zijn, mits je een beetje kunt rijden. Voor mensen die van plan zijn met hun Outlander PHEV daardwerkelijk buiten de gebaande paden te treden, levert Mitsubishi nu de X-Line.

Deze versie heeft geen meerprijs en bestaat uit extra’s die het exterieur terrein-fähig maken. De X-Line heeft zivlerkleurige dakrails, skidplates voor en achter, een afwijkende grille, en kunststof mistlampomranding. Ook de wielkastranden, de dorpel en onderzijde van de bumpers zijn in zwart kunststof uitgevoerd. Wie de X-Line in de Executive Edition aanschaft, krijgt daar ook nog two-tone 18 inch velgen bij. Keuze in carrosseriekleur is er niet, de X-Line wordt uitsluitend in Cool Silver geleverd. Omdat Mitsubishi geen meerprijs rekent, is de prijs van de X-Line, net als de Business Edition leverbaar is vanaf € 39.990.