Toyota Yaris vernieuwd, nieuwe motorisering

Toyota Yaris vernieuwd, nieuwe motorisering

31 mei 2023 Uit Door Arnold

De Toyota Yaris krijgt een technische update en er komt een nieuwe motorvariant: de 130 pk Hybrid. Deze versie wordt geleverd naast de bestaande 115 pk versie. Ook komt er een nieuwe topversie, de Premiere Edition. Begin volgend jaar staat de vernieuwde Yaris bij de Nederlandse Toyota-dealers.

De nieuwe motorvariant is gebaseerd op de bestaande 115 pk sterke Hybrid Synergy Drive. Een sterkere motor-generator zorgt voor een vermogensboost van 15 pk, maar het verschil in koppel is nog groter: 185 Nm tegenover 141 Nm voor de 115 pk-versie. Dat vertaalt zich in kortere acceleratietijden, de standaardsprint doet de Yaris Hybrid 130 in 9,2 seconden, van 80 naar 120 km/u neemt 7,5 seconden in beslag.

T-Mate uitgebreid

Toyota’s T-Mate veiligheidssuite is uitgebreid met datacommunicatiemodule, hierdoor kan de Yaris over-the-air geüpdate worden. Het multimediasysteem, navigatie en ook Safety Sense kan op deze manier voortdurend geüpdate worden. Ook de fysieke componenten van Safety Sense zijn verbeterd: de frontcamera en -radar hebben een groter en breder zichtveld. Hierdoor is de Yaris in staat verder vooruit te kijken en ongevalsrisico’s verder te beperken. In de praktijk betekent dit dat het Pre-Collision System meer objecten tijdig als risico kan detecteren. Ook het systeem dat kruisend en naderend verkeer op kruisingen detecteert, heeft een verbeterde werking.

Digitaal instrumentarium, groter infotainmentscherm

Toyota vervangt het bestaande instrumentarium van de Yaris door een volledig digitaal exemplaar. Afhankelijk van de uitvoering wordt het cluster uitgevoerd met een 7 of 12,3 inch scherm. Je kunt kiezen uit drie weergave-modi: Smart, Casual en Sporty. Het infotainmentscherm is, eveneens afhankelijk van de uitvoering, leverbaar in 9 of 10,5 inch scherm.

Premiere Edition

De Yaris Premiere Edition wordt het nieuwe topmodel van de Yaris-reeks. Alleen deze uitvoering kan geleverd worden  in Neptune Blue met een contrasterend zwart dak. De blauwe kleur komt terug in het interieur: in de stiksels en sierlijsten op het dashboard. De Premiere Edition kan ook in Platinum Pearl White of bi-tone Shimmering Silver Metallic gespoten worden. Ook de andere uitvoeringen van de Yaris krijgen optische aanpassingen. Zo zijn er nieuwe lichtmetalen velgen en is er een nieuw patroon voor de stoelbekleding. Juniper Blue metallic wordt ook leverbaar op de Yaris.

13 artikel(en) « van 13 »