Toyota Yaris Cross vernieuwd

Toyota Yaris Cross vernieuwd

15 april 2024 Uit Door Arnold

Met de Yaris Cross doet Toyota goede zaken, de compacte B-segment SUV is een verkoopsucces in Nederland. Toch heeft dat Toyota er niet van weerhouden om de Yaris Cross kort na zijn lancering een update te geven. De vernieuwde Yaris Cross krijgt de laatste versie van Toyota Smart Connect, de veiligheidssystemen zijn geüpdate en de 130 pk sterke hybride aandrijflijn is nu leverbaar in de Yaris Cross. En er zijn twee speciale versies ter gelegenheid van de vernieuwingen: de First Edition en de Launch Edition. Vandaag heeft Toyota alle prijzen en uitrustingen bekendgemaakt (klik hier voor de prijslijst)

Net zoals bij de Yaris is de Hybrid 130 alleen leverbaar in combinatie met de hoogste uitrustingsniveaus, in dit geval is dat vanaf de Executive. De Active en First Edition krijgen de Hybrid 115 mee. Nu is het verschil in prestaties niet schokkend, en bovendien is het niet afzien in de instapversie. Een 9 inch infotainmentscherm is standaard, net als het uitgebreide Toyota Safety Sense 3. Deze versie kost €33.195. De First Edition is de volgende versie, deze kost € 35.295 en krijgt het grotere 10,5 inch infotainmentscherm en Smart Connected Services (auto bedienen vanaf een app, zoals verwarming / airco inschakelen, afsluiten van de deuren). Voorts krijgt de First Edition 17 inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen en verduisterde achterruiten.

De Yaris Executive wordt geleverd met de Hybrid 130 aandrijflijn en krijgt ook het nieuwe 12,5 inch instrumentenpaneel. Vanaf dit uitrustingsniveau krijg je een boel luxe: dual zone climate control, nanoeX luchtzuivering, sportstoelen, stoelverwarming, deelbare achterbank en een dubbele kofferbakvloer. Uiterlijk herken je de Executive aan de 18 inch lichtmetalen velgen en de hoogglans zwarte design-elementen. Hij kost € 39.295.

De GR Sport is er vanaf € 41.495 en vormt het sportieve topmodel van de Yaris Cross modelreeks. Deze versie krijgt een afwijkende voor- en achterbumper en een speciale grille met GR-badges. Het is niet allemaal uiterlijk vertoon, want zoals we gewend zijn krijgt de GR Sport ook een aangepast onderstel. Ook in het interieur pakt Toyota uit: microsuède stoelbekleding, sportstoelen, aluminium pedaalcovers en een hele- heleboel GR Sport logo’s.

Het absolute topmodel is de Launch Edition, deze €42.395 kostende versie gaat op de luxe toer met synthetisch lederen stoelbekleding, JBL premium audio, een head-up display en een elektrische kofferklep. Verder wordt ‘ie voorzien van Safe Exit Assist (SEA), Blind Spot Monitor (BSM) dodehoekdetectie en Lane Change Assist (LSA). Daarnaast krijgt hij ook nog Adaptive Automatic High Beam (AAHB) en Adaptive High-beam System (AHS) en LED Matrix koplampen. Ook de Launch Edition krijgt unieke 18 inch velgen en hij is herkenbaar aan de dual-tone lak.

8 artikel(en) « van 8 »