Toyota Prius+ vernieuwd, leverbaar vanaf €31.790

16 oktober 2015 Uit Door Arnold

Toyota_Prius+_01De Toyota Prius+ is vernieuwd, en daarmee heeft Toyota een belangrijk nieuwtje in het laatste kwartaal van 2015. De zakelijke rijder die dit jaar een nieuwe Prius+ aanschaft kan de komende jaren rekenen op het (relatief) gunstige 20%-bijtellingstarief. Carnold.nl zet de nieuwigheden en de belangrijkste feiten van de Prius+ op een rijtje.First things first, en dat is de naam van het beestje. Tot voor kort ging Toyota’s hybride MPV als Prius Wagon door het leven. Vanaf nu is dat dus Prius+. Naamtechnisch is de afstand tot de Prius verkleind, en dat geldt ook voor de vormgeving. Toyota’s designafdeling heeft het front van de Prius+ opnieuw ontworpen, met als resultaat een herkenbaar Toyota-gezicht dat aansluit bij de jongste Auris en Avensis. Het Toyota embleem is nadrukkelijk aanwezig op de neus, en de koplampen zijn vanaf nu voorzien van LED-techniek. De achterlichten zijn ook opnieuw ontworpen, de indeling van de lichtclusters is gewijzigd en Toyota heeft de Prius+ ook aan de achterkant een herkenbaar lichtpatroon meegegeven. Hiermee is de Toyota Prius+ in het donker ook voor het achteropkomend verkeer als zichzelf herkenbaar.

Toyota_Prius+_3Inwendige verfijning

Het interieur werd niet ongemoeid gelaten. De belangrijkste wijzigingen in het passagierscompartiment zijn de interieurmaterialen. Dit geeft het interieur meer verfijningen en een hoogwaardiger uitstraling, vooral de touch and feel is verbeterd.
Het beeldscherm op de middenconsole is nu uitgevoerd als een 4,2-inch TFT-scherm, de informatie op dit beeldscherm kan geselecteerd worden met toetsen achter het stuurwiel. De bekende Hybrid System Indicator en Energy Monitor zijn gebleven, nieuw is de Eco Judge functie, deze helpt de bestuurder om zuiniger te rijden.

Toyota_Prius+_7Het beeldscherm in de middenconsole is de interface voor het Toyota Touch2 multimediasysteem. Het ontwerp doet denken aan een tablet, maar een belangrijk onderscheid zijn de geïntegreerde toetsen die in het display getoond worden. Op dit display wordt ook het beeld van de achteruitrijdcamera getoond. Als optie is de Prius+ leverbaar met Intelligent Park Assist, met dit systeem kan de Prius+ zichzelf inparken, zij het met een beetje hulp van de bestuurder. De stuurbewegingen worden volledig door de parkeerassistent uitgevoerd.

Toyota_Prius+_2Maar wat echt belangrijk is voor een MPV is de binnenruimte: de Toyota Prius+ heeft een laadruimte van 505 liter. Als alle zeven zitplaatsen in gebruik zijn, dan blijft er nog 200 liter over. Met alle zitplaatsen ingeklapt slikt de Prius+ maar liefst 1.750 liter.

Prijzen Toyota Prius+

Prius+ Comfort: € 31.790
Prius+ Aspiration: € 33.790
Prius+ Lease: € 34.790
Prius+ Dynamic € 37.790

De meerprijs voor Metallic lak bedraagt € 810 euro, parelmoer lak kost € 990 extra. Voor de exacte uitrusting, klik hier.