Suzuki Ignis bijna productieklaar

Suzuki Ignis bijna productieklaar

7 oktober 2015 Uit Door Arnold

Suzuki_Ignis_1De Suzuki iM-4 die eerder dit jaar op de salon van Genève gepresenteerd werd, heeft inmiddels promotie gemaakt van conceptcar tot bijna-klaar productiemodel. Officieel het de iM-4 nu Ignis concept. Daarmee blaast Suzuki een tweede bekende naam nieuw leven in. Dat is niet de enige referentie naar het verleden, want er zitten talloze stylingskenmerken van Suzuki-klassiekers in. De SC 100 is duidelijk te herkennen in de Ignis-concept.

Ignis al bijna productieklaar, testwerk in volle gang

Dat de Ignis-concept een opmaat is naar een productiemodel blijkt uit de foto’s, alle doldwaze details die de meeste conceptcars kenmerkt, zijn bij de Ignis-concept verdwenen. Alles wat een auto tot productieklaar model maakt, zit er op: ruitenwissers, een uitsparing voor het sleepoog (waarmee je oerbetrouwbare Suzuki andere medeweggebruikers kan helpen), normale velgen en banden. Het welingelichte Carscoops.com toonde onlangs al foto’s van een testversie op de Grossglockner Hochalpstrasse. De zegsman van Nimag (de Nederlandse Suzuki-importeur) heeft nog geen inzage in de productiestart, maar bevestigt wel dat de Ignis met vierwielaandrijving geleverd kan worden. Naar alle waarschijnlijkheid een systeem dat qua layout overeenkomt met de AllGrip van de Vitara en S-Cross.

Suzuki_Ignis_3Nieuwe Boosterjet en Ignis Trail

Op motorengebied is de verwachting dat de Ignis uitgerust wordt met een nieuwe 1.0 BoosterJet driecilinder, naar verluidt met maar liefst 110 pk. Tegelijk met de onthulling van de Ignis concept heeft Suzuki ook de Ignis Trail onthuld. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk de versie die met een AllGrip vierwielaandrijving wordt uitgerust.

Suzuki_Ignis_5

10 artikel(en)