Toyota GT86 vernieuwd: beter van binnen en buiten

Toyota GT86 vernieuwd: beter van binnen en buiten

17 maart 2016 Uit Door Arnold

Toyota_GT86_2016_1Het is aftellen tot de New York Autoshow, en één nieuwtje geeft Toyota alvast weg: de vernieuwde Toyota GT86 maakt daar zijn debuut. Belangrijk nieuws voor de Amerikaanse markt, want met het verdwijnen van het merk Scion verdween daar ook de Scion FR-S uit de showroom. En dat model was de derde variant van de GT86 / Subaru BR-Z. Voor de Amerikanen is de GT86 dus een nieuw model, voor ons is het de kouki versie van de GT86.

In één oogopslag zijn de uiterlijke wijzigingen te zien, zowel aan de voor- als achterzijde zien we nieuwe led-verlichting. De koplampen zijn uitgevoerd als full-led lampen. Het front kreeg een bredere grille en een echt ‘neusje’. De GT86 krijgt ook nieuwe, naar het zich laat aanzien, grotere velgen. Over het weggedrag van de Toyota GT86 hadden we al geen klagen, al was het in vergelijking met de Subaru BR-Z een tikkie ‘zachter’. Toyota heeft het onderstel aangepast, en hiervoor heeft men gebruik gemaakt van de kennis en ervaring die het merk opdeed bij de vele races en het testwerk op de Nürburgring. De besturing is (nog) directer en ook de setting van de vering en demping zijn aangepast. Carnold is erg benieuwd naar de technische inhoud van deze aanpassingen.

Toyota_GT86_2016_2

Opgewaardeerd interieur

Het interieur van de GT86 gaf geen reden tot klagen: de focus lag op het rijplezier en een knuffeldashboard draagt daar weinig aan bij. Toch heeft Toyota de gelegenheid te baat genomen om het dashboard en het interieur te upgraden. De algehele touch and feel is naar een hoger plan getild, de stoelen zijn afgewerkt met leer en Alcantara,en het dashboard en portieren worden met suède afgewerkt. Smullen dus voor degenen die van fijn zittende sportstoelen houden. De nieuwe Toyota GT 86 wordt eind dit jaar leverbaar, in de loop van dit jaar worden de prijzen en nadere specificaties bekendgemaakt.