Suzuki Vitara en S-Cross geüpdate

Suzuki Vitara en S-Cross geüpdate

18 februari 2021 0 Door Arnold

De Suzuki Vitara en S-Cross hebben een technische update gekregen in de vorm van een nieuwe zestraps automaat. Die biedt meer comfort, lager verbruik en… een hoger trekgewicht: 1.500 kilo.

Boosterjet + 48Volt mild hybrid + Automaat = Fijn

Suzuki levert beide SUV’s met de 1.4 Boosterjet motor met 48 Volt starter/generator (ISG, die binnenkort ook schittert in de test van de Suzuki Swift Sport). De Boosterjet levert 129 pk en krijgt 14 pk ondersteuning van de ISG. Het fijne van deze mild-hybride aandrijflijn is het hoge koppel van 235 Nm in het lage toerengebied. De nieuwe zestraps automaat matcht mooi bij deze motor, en biedt veel extra rijcomfort en trekkracht. Overigens heeft Suzuki ook het trekvermogen van de handgeschakelde versies opgeschroefd tot 1.500 kilo.

De Vitara kan met de nieuwe automaat geleverd worden als Select en Style. Zoals we van Suzuki gewend zijn, biedt de Vitara standaard al een riante veiligheidsuitrusting: Adaptieve Cruise Control, LED-koplampen en DAB+. De Vitara met de nieuwe automaat is er vanaf € 27.550. De Select biedt in aanvulling daarop een achteruitrijdcamera via het 7 inch infotainmentscherm, 17 inch lichtmetaal, stoelverwarming en privacy glass achter.

Ook de S-Cross wordt als Select en Style met de nieuwe automaat geleverd. De uitrusting van de Select en Style houden gelijke tred met die van de Vitara. Kies je echter voor de S-Cross in Style trim, dan krijg je een panoramisch schuifdak, navigatie en leren bekleding. De S-Cross met de nieuwe automaat is er vanaf € 28.400. Over een maand staan de eerste exemplaren bij de Nederlandse Suzuki-dealers, ze zijn per direct te bestellen.

8 artikel(en) « van 8 »