Suzuki Jimny is een blijvertje

Suzuki Jimny is een blijvertje

15 februari 2021 0 Door Arnold

Het Nederlandse BPM en MRB klimaat is net zo wisselvallig als het meteorologische klimaat, en dat leek de Suzuki Jimny de das om te doen. Maar de fleurige en kleurige Jimny is voor geen gat te vangen. Dankzij de komst van een grijs-kenteken variant.

De emissietaks deed de vierzits Jimny vorig jaar de das om, maar Suzuki is niet voor één gat te vangen: door de achterbank te verwijderen ontstond een heus bedrijfswagentje en vanaf nu gaat de Jimny als ‘Professional’ door het leven. Het totale laadvolume bedraagt 863 liter, het laadvermogen is nu 150 kilo.

De Jimny Professional houdt de aandrijflijn die al leverbaar was: de 1.5 liter viercilinder levert nog altijd 102 pk en is gekoppeld aan een inschakelbare AllGrip vierwielaandrijving. Ook Suzuki’s puike veiligheidssuite is standaard op deze uitvoering: Frontradar, grootlichtassistent, slingerwaarschuwing, rijbaanassistend en verkeersbordherkenning, het zit er allemaal op. Suzuki heeft de gelegenheid aangegrepen om nu ook e-Call standaard op de Jimny te leveren. Om de bagage veilig te kunnen vervoeren, monteert Suzuki af fabriek een veiligheidsrek achter de voorstoelen. De Jimny Professional kan direct besteld worden, de eerste exemplaren komen voor de zomer in Nederland aan. De prijs bedraagt € 27.420, exclusief btw.