Suzuki Across vernieuwd en geüpgrade

Suzuki Across vernieuwd en geüpgrade

7 maart 2022 Uit Door Arnold

De Suzuki Across is voor het nieuwe modeljaar vernieuwd en krijgt een aantal belangrijke upgrades. Een belangrijke update is de komst van een 6.6 kW lader, betere geluidsisolatie en…. een lagere vanafprijs! Instappen in de Across kan nu vanaf € 54.900.

Suzuki’s plug-in hybrid is het zustermodel van de Toyota RAV4, maar beide auto’s gingen niet gelijk op, op de Nederlandse markt. De Suzuki Across was van meet af aan leverbaar als Plug-In, terwijl de RAV4 daar later mee kwam. Die had op zijn beurt de primeur van een krachtiger lader (6.6 in plaats van 3.3 kW voor de Across), maar dat verschil is nu ook ingelopen. De Across heeft een 18.1 kWh accu die met de nieuwe boordlader een stuk sneller opgeladen is. In de recente test van de Across maakte die het opgegeven EV-bereik van 75 kilometer helemaal waar. Door de snellere lader is de praktische inzetbaarheid van de Across enorm verbeterd. De nieuwe Across is overigens per direct te bestellen.

Verbetering op andere punten

Suzuki heeft nog een aantal verbeteringen en wijzigingen doorgevoerd. In de eerste plaats werd de geluidsisolatie verbeterd, daarmee is de toch al stille Across nog rustiger geworden. Ook krijgt hij vanaf nu led-mistlampen, een sneller sluitende (en openende) kofferklep, drie USB-C aansluitingen en led-interieurverlichting. De standaarduitrusting is verder niet gewijzigd, maar dat is geen reden tot klagen. De Across is standaard voorzien van een grote hoeveelheid luxe, zoals Bi-led koplampen, gescheiden climate control, een verwarmd stuurwiel, Apple CarPlay en Android Auto.