Subaru blinkt uit in eerlijk brandstofverbruik

Subaru blinkt uit in eerlijk brandstofverbruik

15 december 2015 Uit Door Arnold

Subaru_Levorg_13(Ingezonden mededeling) Nog zuiniger dan op de testbank: temidden van de recente controverse rond door fabrikanten verstrekte officiële brandstofverbruikcijfers, behoort Subaru tot de best presterende autofabrikanten voor ‘realistische en aan de dagelijkse praktijk gekoppelde’ brandstofverbruikcijfers. Dit is naar voren gekomen na een langdurige en onafhankelijke test.

De uitgebreide tests zijn uitgevoerd om vast te stellen hoe efficiënt auto’s zijn onder normale rijomstandigheden, in vergelijking met het door de fabrikanten opgegeven officiële brandstofverbruik.

Het testprogramma, dat gedurende de afgelopen twee jaar plaatsvond en waarin ongeveer 600 auto’s aan de tand werden gevoeld, is uitgevoerd door het gezaghebbende Duitse autoblad Auto Motor und Sport. Het magazine heeft willen vaststellen hoe modellen van alle grote automerken in de praktijk presteren ten opzichte van de officieel gecommuniceerde verbruikscijfers die in testlaboratoria tot stand komen als onderdeel van de ‘New European Drive Cycle (NEDC). Elke nieuwe auto moet zo’n NEDC-test ondergaan.

Subaru_Levorg_1Subaru verovert een prachtige twee plaats en is een van de slechts vijf merken dat in de praktijk beter presteert dan in de officiële NEDC-test. Gemiddeld wisten de testers aan boord van een Subaru een verbetering van 6% te halen ten opzichte van de officiële verbruikscijfers voor het merk. De meeste andere autofabrikanten vielen door de mand en wisten de opgegeven brandstofverbruikcijfers niet te benaderen, in sommige gevallen scoorden modellen zelfs een 14,4% hoger verbruik.

De test werd uitgevoerd door Auto Motor und Sport op een van te voren bepaalde testroute van 275 km, bestaande uit B-wegen, snelwegen en drukke routes door de stad.