Solterra: Subaru’s EV

Solterra: Subaru’s EV

11 mei 2021 Uit Door Arnold

De komst van Subaru’s eerste EV was eerder dit jaar al aangekondigd, vandaag onthulde Subaru de naam en de eerste gegevens. De boreling heet Solterra en is in samenwerking met Toyota ontwikkeld. Medio volgend jaar verschijnt de Solterra bij de Europese Subaru-dealers.

Solterra is een samenstelling van Sol en Terra, zon en aarde. Misschien onbewust legt Subaru daarmee een tweede link naar Toyota, de Corolla E11 was leverbaar met de uitrustingsniveau’s Sol, Terra en Luna. Anyway, de Solterra is de tweelingbroer van de Toyota bz4x.

De Solterra is gebouwd op het modulaire e-Subaru Global platform dat buitengewoon flexibel is. De voorzijde met voortrein en voorwielophanging is een separate module, evenals de passagierscel en de achterzijde met de achteras. Hiermee kan een uitgebreide range aan modellen samengesteld worden. Het platform is een gezamenlijke ontwikkeling van Toyota en Subaru. De enorme know-how van Subaru op het gebied van veiligheid en stabiliteit is hierbij een leidraad geweest. Toyota heeft het productietechnische aspect voor haar rekening genomen en heeft de jarenlange ervaring met elektrificatie in het project gestopt. UIteraard zijn we razend benieuwd naar de technische ins- en outs van de Solterra, maar die zijn nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat de Solterra medio volgend jaar in Europa op de markt verschijnt.