Genesis van start in Europa

Genesis van start in Europa

4 mei 2021 Uit Door Arnold

Genesis, de luxedivisie van Hyundai, heeft vandaag op een persconferentie bekend gemaakt dat het merk in Europa van start gaat. Het is een voorzichtige stap om de Europese markt af te tasten. Voorlopig worden er in drie landen (UK, Duitsland en Zwitserland) een drietal showrooms geopend, en Genesis introduceert vier modellen op de Europese markt.

Drie markten, vier modellen (en more to come)

De start is weliswaar bescheiden, maar desalniettemin ambitieus. Op de Aziatische en noord-Amerikaanse markt is Genesis een household name dat gelijke tred houdt met Lexus en Infiniti. In Londen, München en Zürich worden Genesis Studio’s geopend, de modellen die daar getoond en verkocht worden zijn de G70, GV70, G80 en GV80. De G70 is een concurrent voor de Lexus IS, de G80 is vergelijkbaar met de Lexus ES. Op de prachtige corporate website zijn de modellen tot in detail te bekijken.

Geëlektrificeerd en volledig elektrisch

Deze modellen zijn luxe-auto’s die op traditionele leest geschoeid zijn, maar zoals we allemaal weten is Hyundai sterk gericht op elektrificatie van het modellen-aanbod. Voor Genesis geldt diezelfde ambitie, in het eerste jaar worden maar liefst drie elektrische modellen aan de line-up toegevoegd. Dat zijn de geëlektrificeerde G80, GV70 en de eerste Genesis op het E-GMP platform, die waarschijnlijk als GV60 op de markt komt.

Vijf jaar Care Plan

Om voet aan de grond te krijgen levert Genesis een uitgebreide service en ondersteuning, het Five Year Care Plan. Dit omvat garantie, service, assistentie en hulp onderweg, gelijkwaardige leenauto’s en over-the-air software updates. Genesis zet dus stevig in op red carpet service, zoals we ook van Lexus kennen. Zodra er meer nieuws is over Genesis, de modellen en de introductie in Europa, dan wordt dit artikel aangevuld.

Hier kun je de persco van vandaag terugkijken.

10 artikel(en) « van 10 »