Prijzen en uitrusting Toyota Aygo bekend

Prijzen en uitrusting Toyota Aygo bekend

2 juni 2014 Uit Door Arnold

Toyota-Aygo-3In juli maakt de nieuwe AYGO zijn opwachting bij de Toyota dealers. De Toyota AYGO kan tegen schappelijke meerprijzen van binnen en  buiten eenvoudig naar persoonlijke smaak vormgegeven worden. Dat samenstellen kan bij de dealer, maar vanaf half juni óók via een interactieve tool op de website van Toyota.

De prijs van de nieuwe Toyota AYGO begint bij € 9.695 euro en is leverbaar in vijf verschillende uitvoeringen: x, x-play, x-cite, x-clusiv en x-wave. Dankzij de vernieuwde 1,0 liter aandrijflijn (69 pk/51 kW) met een CO2-uitstoot van 88 g/km, heeft de AYGO slechts 14% bijtelling.

AYGO x

De eerste versie op de prijslijst van Toyota’s smaakmaker, is de 3-deurs AYGO x. Deze uitvoering biedt voor € 9.695 op veiligheidsgebied onder meer Vehicle Stability Control, Traction Control, zes airbags (waaronder side- en curtainairbags) en ISOfix kinderstoelbevestigingen. Verder zijn zaken standaard als LED-dagrijverlichting, een snelheidsbegrenzer, een 12V-aansluiting, 3 bekerhouders én flessenhouders in portieren en dashboardkastje.

Gepersonaliseerd exterieur…

Vanaf de x-play kan de pianozwarte X, die het front van de AYGO accentueert, worden vervangen door een X in een andere kleur. Wie het OUTstand pakket (€ 495) bestelt, krijgt de X, het A-stijl ornament en een achterbumperinsert in een kleur naar keuze. Kies je voor het OUTglow pakket (€ 295), dan komen daarbij extra contrasterende kleuraccenten aan voor-, zij- en achterkant.

Toyota-Aygo-2…en interieur

Wie de buitenkant van de AYGO heeft aangepast, wil dat wellicht ook aan de binnenkant doen. Daarom ontwikkelde Toyota twee pakketten; INspire (€ 95) en INspire-Plus (€130). Met INspire kun je de luchtroosters en de consolebox rondom de versnellingspook een eigen kleur meegeven. Met INspire-Plus kun je daarbij ook nog het centrale instrumentenpaneel een andere kleuromlijsting geven, net als beide dashboardpanelen.

x-play

Behalve dat de x-play naar hartelust aangepast kan worden, krijgt deze versie (vanaf € 10.895) een veel luxere uitrusting dan de AYGO x mee. Standaard is onder meer: elektrisch bedienbare ramen en spiegels, radio met USB- en AUX-aansluiting, Bluetooth, centrale vergrendeling met afstandsbediening, bediening van audio en telefoon vanaf het stuurwiel, lederen stuurwiel en pookknop en 15 inch wielen.

Airco én groot touch screen: x-play pakket

De uitrusting van de x-play kan nog worden aangevuld met het scherp geprijsde x-play pakket. Dat bestaat onder meer uit airconditioning, een 7 inch touch screen multimediasysteem mét MirrorLinktm, parkeerhulpcamera en fraaie pianozwarte achterbumper-insert. Het x-play pakket komt op € 990 euro (klantenvoordeel € 370). Voor € 750 euro is het Sport pakket leverbaar op de x-play, bestaande uit 15 inch lichtmetalen wielen en mistlampen vóór.

x-cite

De 5-deurs AYGO x-cite komt op € 12.995. Dit model wordt altijd geleverd in fel oranje metallic, met zwart metallic buitenspiegels, pianolak zwarte X, A-stijl ornament en achterbumperinsert, mistlampen, chromen én kleurige accenten in het interieur, 15 inch lichtmetalen zwarte wielen en al het lekkers van de x-play mét zowel het x-play pakket als het sportpakket.

Toyota-Aygo-3x-clusiv

De AYGO x-clusiv (€ 13.595) is de exclusieve versie. Deze uitvoering in zwart metallic heeft een zilveren X aan de voorzijde, A-stijl ornament, achterbumperinsert en zilveren accenten aan de zijkant van de auto. De aankleding van het interieur kent smaakvolle chromen, antraciet, witte en zilveren accenten. De x-clusiv heeft lichtmetalen zwarte wielen met zilveren accenten.

x-wave

De AYGO x-wave is voor de zonaanbidders. Het model is gebaseerd op de x-play inclusief alle fabrieksopties, maar heeft een enorm elektrisch bedienbaar canvas dak. In de auto treffen we stoelen met antraciet zwarte bekleding en lederlook zijwangen. De x-wave staat voor € 14.195 op de prijslijst.

Navigatie slechts € 450
Vanzelfsprekend kunnen alle modellen met het grote 7 inch multimedia touch screen worden voorzien van het nieuwe x-nav navigatiesysteem. Deze ingebouwde navigatie kost € 450 euro. Verder kan op de basis-uitvoering na, de AYGO in elke uitvoering worden geleverd met de nieuwe x-shift transmissie. Deze semi-automatische transmissie zorgt voor extra gemak tijdens het rijden. De x-shift transmissie kost € 1.555.