Prijzen en uitrusting Lexus RC F bekend

9 december 2014 Uit Door Arnold

Lexus_RC F_8Lexus heeft prijskaartjes gehangen aan de RC F, de nieuwe sportcoupé met de dikste Lexus V8 ooit. Er zijn drie uitrustingsniveaus, en de prijzen beginnen bij € 121.990. Het kost wat, maar dan heb je ook wat…

RC F, een echte rijdersauto

Het ‘standaardmodel’ heet gewoon RC F en kost net geen € 122.000, het mag geen verrassing heten dat je voor dat geld een riante uitrusting meekrijgt, zoals we van Lexus gewend zijn. De standaard sportstoelen zijn met leer en Alcantara bekleed, verwarmd en achtvoudig elektrisch verstelbaar. 19 inch lichtmetalen velgen zijn standaard, net als de pedalen van geperforeerd aluminium. In deze uitrusting is de RC F al geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, 477 pk en 530 Nm worden op de achterwielen losgelaten. Schakelen doe je met een achttraps automaat die ook met de hand te schakelen is. Een echte rijdersauto dus, en daarom krijgt de RC F ook een laptimer en G-kracht sensor mee.

Lexus_RC F_1

RC F Luxury Edition

Een stapje hoger in de prijslijst staat de RC F Luxury Edition, bij deze versie heb je weinig opties meer te kiezen, want zowat alles zit er op en er aan. De Luxury Edition kost € 127.990, en is – zoals de naam doet vermoeden – van meer luxe. Burbank lederen bekleding, een premium audiosysteem, stoelventilatie, dodehoekdetectie en automatisch grootlicht. Net even dat beetje meer dan de gewone RC F.

Lexus_RC F_5RC F Carbon Edition

Top of the range is de RC F Carbon Edition, deze kost 12 mille meer dan de RC F in standaardtrim. De meerprijs is gerechtvaardigd door de grote hoeveelheden carrosseriedelen van carbon: het dak, de motorkap en achtervleugel zijn allemaal van koolstofvezel. Ook in het interieur is ruimhartig carbon gebruikt. Lexus’ Torque Vectroing Differential (TVD) is standaard op de Carbon Edition, op de Luxury Edition is dit een optie. In januari staat de RC F bij de Nederlandse Lexus-dealers, het aftellen kan dus beginnen.

Lexus_RC F_10