Optimaal verbonden: de Nissan Juke Enigma

Optimaal verbonden: de Nissan Juke Enigma

12 januari 2021 Uit Door Arnold

Nissan voegt een nieuwe top-uitvoering toe aan de Juke: de Enigma. Deze uitvoering staat bol van nieuwe techniek en heeft als eerste Europese Nissan-model de primeur van Amazon Alexa aan boord. Al aan het eind van deze maand staat de Juke Enigma bij de Nederlandse Nissan-dealers.

Nu zat de Juke al niet krap in connected-technologiën (Nissan heeft een rijke traditie om geavanceerde technieken voor een schappelijke prijs als optie te leveren), en Amazon Alexa voegt daar een nieuwe dimensie aan toe. Via een app op de smartphone kan de Juke via spraakcommando’s op afstand bestuurd worden, zoals het afsluiten en ontgrendelen van de auto, de brandstofhoeveelheid opvragen en de navigatie voor aanvang van de rit instellen. Vooralsnog spreekt Alexa vijf talen, Nederlands wordt daar later via een update (uiteraard draadloos) aan toegevoegd.

De Juke Enigma herken je aan de diverse Enigma logo’s, maar de auto onderscheid zich ook door andere designkenmerken van de overige Jukes. De driehoekpatronen op de C-stijlen, dakstijlen en de buitenspiegels zijn uniek voor deze uitvoering. Sjiek zwart is het stijlkenmerk van de Enigma, de hoogglans 19 inch Akari velgen zijn exclusief voor de Enigma ontworpen. De Juke Enigma is in twee andere, two-tone kleurcombinaties leverbaar: Gun Grey en Pearl White, beide met een zwart dak. Ook volledig zwart is mogelijk. De Juke Enigma staat eind januari bij de dealers, de prijzen beginnen bij € 31.290

Klik hier voor de fotogalerij!