Hyundai Kona N in aantocht

Hyundai Kona N in aantocht

12 januari 2021 Uit Door Arnold

Zo, dat is even een spreekwoordelijke bom: het bericht dat Hyundai een volledige N-versie van de Kona heeft voorbereid. Na de i30 en i20 krijgt de Kona nu ook een N-versie, dus geen spoilerpakket en grote wielen, maar een tweeliter turbomotor (275 pk), achtraps DCT versnellingsbak, een eigen onderstel, en prestaties waar je U tegen zegt.

De Kona N is de eerste SUV in het Hyundai-gamma die als N-versie verkocht wordt. Hyundai maakt geen half werk van de N-versies, zo weten we. Met name de onderstelafstemming en de bijbehorende rijeiegenschappen zijn om je vingers bij af te likken. We kennen de Kona als een zeer fijn rijdende, comfortabele SUV, maar volgens Hyundai is er van meet af aan al vraag naar een snelle uitvoering van de Kona. Nou, met 275 pk onder de motorkoap zullen we zeker niet teleurgesteld worden. De Kona N lrijgt de laatste versie van Hyundai’s achttraps DCT versnellingsbak, met dubbele, natte plaatkoppeling mee.

Volgens Andreas-Cristoph Hofmann, Vice President Marketing and Product, is de Kona N een belangrijke schakel voor de reputatie voor Hyundai’s N-label: ‘Met de toevoeging van de Hyundai KONA aan het N-gamma bereikt ons high-performance merk N opnieuw een hoger niveau.’ De komende weken zal Hyundai nadere informatie over de Kona N bekend maken, voorlopig moeten we het nog even doen met foto’s van een gecamoufleerde auto, maar de achtergrond – de Nordschleife – geeft al aan dat Hyundai het ontwikkelingswerk erg serieus heeft genomen. We wachten in spanning af!