Nissan X-Trail komt in 2022

Nissan X-Trail komt in 2022

19 april 2021 Uit Door Arnold

Nissan heeft vandaag op Auto Shanghai 2021 de nieuwe X-Trail onthuld. Zoals verwacht loopt de nieuwe X-Trail technisch in de pas met de Qashqai die elk moment bij de Nederlandse dealers kan staan.

We moeten nog wel even wachten voordat we de nieuwe X-Trail in Nederland zullen zien, de introductie is voor medio volgend jaar gepland. Wel heeft Nissan de eerste ins- en outs van de auto bekend gemaakt. Net als de Qashqai staat de vierde generatie X-Trail op het CMF-C platform. Het belangrijke verschil met de Qashqai – en daarmee een platformtechnisch verschil – is de mogelijkheid voor een neerklapbare derde zitrij.

Wat opvalt in het persbericht is dat de enige motorisering waarover geschreven wordt, de e-Power is. Dat is Nissan’s uniek hybride / elektrische aandrijving waarbij er geen verbinding is tussen de motor en de wielen. Het ligt overigens in de lijn der verwachting dat ook Nissan’s nieuwe mild hybride aandrijflijnen in de X-Trail geleverd worden.

De X-Trail is in de Verenigde Staten bekend als de Rogue, dit is de auto op de foto’s. Toch is ‘onze’ nieuwe X-Trail niet exact gelijk aan deze versie. Voor de Europese markt krijgt de X-Trail een groter multimediascherm en zijn er diverse technische aanpassingen (met name onderstel) aan de auto doorgevoerd. In de loop van het jaar zullen er meer gegevens bekendgemaakt worden. 2021 / 2022 wordt daarmee een belangrijk jaar voor Nissan, want de SUV / Crossover familie zorgt voor een zeer aanzienlijk deel van de verkopen. Na de Juke en de Qashqai zit ook de Ariya nog in de pijplijn. Blijf Carnold.nl volgen voor meer nieuws!