Nissan Pulsar onthuld

Nissan Pulsar onthuld

20 mei 2014 Uit Door Arnold

Nissan_Pulsar-FrontNissan heeft vandaag de nieuwe Nissan Pulsar onthuld. Deze auto is feitelijk de opvolger van de Sunny en Almera reeks die in 2007 eindigde. Nissan zet met de Pulsar in op riante veiligheidsvoorzieningen, technische innovaties en interieurruimte. De eerste motorvarianten zijn inmiddels ook bekend.Nissan_Pulsar-RearAllereerst de belangrijkste vraag voor de ware Nissan-fan: wat is de modelcode? Navraag bij Nissan Nederland leert dat de Pulsar een C13 is, de opvolger van de C12 die in Australiƫ als Pulsar door het leven gaat, en elders Tiida genoemd wordt.
In eerste instantie wordt de Pulsar leverbaar met de 1.2 DIG-T en de 1.5 dCi, die respectievelijk 115 en 110 pk leveren. De ware Nissan-adept zal tot 2015 moeten wachten voordat er een echte Nissan-motor leverbaar is: de 1.6 DIG-T komt volgend voorjaar. De CO2-uitstoot is lager dan 95 gram per kilometer, gunstig voor de bijtelling (zolang die nog blijft bestaan).

Een belangrijke troef van de Pulsar is het Safety Shield, het virtuele veiligheidskussen rondom de auto. Forward Emergency Braking, detectie van bewegende objecten, een rijbaanassistent en een dodehoekdetectie zijn allemaal onderdeel van het Safety Shield. De Pulsar is ook voorzien van de tweede generatie van NissanConnect waarmee de interactie tussen smartphone en auto mogelijk is. De Pulsar wordt ook leverbaar met led-koplampen.

Nissan_Pulsar_RearNissan claimt dat het interieur veel beenruimte biedt, de Pulsar heeft de langste wielbasis in zijn segment, namelijk 2,7 meter. De ruimte tussen de zitting van de achterbank en de rugleuning van de voorstoel bedraagt een riante 69 centimeter.

We moeten nog even wachten op nadere gegevens, maar dit najaar staat de Pulsar bij de dealers.

Nissan_Pulsar_Front