Nieuwe Kia Sportage is klaar

Nieuwe Kia Sportage is klaar

31 mei 2021 Uit Door Arnold

De officiële lancering van de nieuwe Kia Sportage is over een dikke maand in Korea. In September volgt de tweede onthulling van de speciaal voor Europa ontwikkelde Sportage. Dat is de eerste keer in de 28-jarige modelgeschiedenis dat er een versie voor Europa komt.

De vijfde generatie Kia Sportage is een echte wereldauto, maar nergens zijn de autoconsumenten zo kritisch en veeleisend als in Europa. Reden voor het Europese ontwikkelingscentrum om een Sportage specifiek voor Europa te ontwikkelen. Vandaag heeft Kia de eerste teaserfoto’s vrijgegeven. Net als de Hyundai Tucson – het zustermodel – moet de Sportage het ijkpunt in zijn segment worden. Net als de EV6 is de Sportage ontworpen volgens de Opposites United designfilosofie.

De nieuwe Sportage heeft een nadrukkelijke belijning over de flanken, die refereren aan een gespierde anatomie. De grille – niet zichtbaar op de foto’s – heeft volgens Kia een zeer gedetailleerde vormgeving. De lijnen in de flanken vloeien voort uit de dagrijverlichting en sluiten op de achterzijde weer aan op de achterlichten. “Bij het ontwerpen van de nieuwste generatie van de Sportage hebben we ons laten inspireren door zowel de natuur als hightech technologie. De geheel nieuwe Sportage daagt designnormen uit met zijn avontuurlijke exterieur en een prachtig gedetailleerden baanbrekend interieur”, zegt Karim Habib, Senior Vice President & Head of Global Design Center. “Met de nieuwe Sportage wilden we niet gewoon een stap vooruit zetten, maar een heel ander niveau binnen dit SUV-segment bereiken.” Op de foto waarop de achterzijde te zien is, is de C-stijl duidelijk hetzelfde gestileerd als die van de EV6.

Net als in de EV6 maakt Kia gebruik van een gebogen beeldscherm dat dienst doet als instrumentencluster en infotainmentscherm. Het dashboard is nadrukkelijk op de bestuurder gericht. De climate control wordt bediend met fysieke toetsen. Hoe ‘onze’ Europese Sportage er precies uit komt te zien, weten we in September. Als er voor die tijd meer nieuws naar buiten komt, dan lees je het hier op Carnold.nl.