MX-30 R-EV geprijsd

MX-30 R-EV geprijsd

25 januari 2023 Uit Door Arnold

De Mazda MX-30 3-SkyActiv R-EV heeft een prijs: vanaf € 36.990 rijd je weg in Mazda’s wankelmotorwonder. Het aanbod voor de R-EV komt grotendeels overeen met het reguliere MX-30 aanbod. De Prime Line is de instapper die dus net geen 37 mille kost. Deze is goed uitgerust met onder meer: LED-koplampen en achterlichten, Kodo-design knipperlichten, zwarte grille en grijze 18 inch velgen. Deze uitvoering heeft standaard het uitgebreide i-Activsense veiligheidspakket, waaronder ook een head-up display.

Het volgende model in de line-up is de Exclusive Line die maar € 1.000 extra kost. Daarvoor levert Mazda verwarmbare en inklapbare buitenspiegels, stoelverwarming op de voorstoelen, stuurwielverwarming, Smart-Keyless Entry en een middenarmsteun achter. Dan volgen de Advantage en Makoto die respectievelijk € 39.240 en € 40.490 kosten. Deze beide pakketten hebben een geheel eigen styling voor het interieur en exterieur. De Makoto kan voor 2 mille geüpgrade worden met het Premium Pack, dat biedt onder andere een 360 graden monitor, Bose premium audiosysteem en extra uitrusting voor i-Activsense. Een schuif-/kanteldak optioneel leverbaar op de Makato voor een meerprijs van € 1.000.

De Edition R is het exclusieve introductiemodel van de MX-30 R-EV. Deze uitvoering heeft al het Premium pakket en het schuifdak die optioneel op de Makoto zijn. De Edition R istaat op 18-inch lichtmetalen velgen met Diamond Cut afwerking. Ook krijgt deze uitvoering unieke designelementen mee, zoals een rotorvormig embleem dat in de vloermatten is genaaid en in reliëf is aangebracht op de hoofdsteunen van de stoelen. Deze uitvoering is leverbaar in de exclusieve lakkleur Maroon Red. De Edition R kost € 45.590.