Mitsubishi Space Star ingrijpend gefacelift

20 november 2015 Uit Door Arnold

Mitsubishi Space Star facelift frontErgens in de top-5 van mijn favoriete testauto’s, temidden van de Nissan GT-R, Infiniti FX Vettel Edition en de Nissan 370Z staat de Mitsubishi Space Star. Het is een prachtig staaltje Japanse engineering. Ga maar na: het wagentje wordt in 130 landen aan de man gebracht, en in veel van die landen ligt de koopkracht erg laag. Dat legt sterke restricties op aan de kostprijs en productiekosten. Desondanks biedt de Space Star ruimte aan vier Europese volwassenen, is buitengewoon netjes afgewerkt en goed uitgerust. Zijn enige beperking is zijn ietwat ingetogen design. Maar daar komt nu verandering in. Mitsubishi heeft de Space Star / Mirage grondig gefacelift.

Vernieuwde Mirage is onze nieuwe Mitsubishi Space Star

Afgelopen week werd de gefacelifte Mirage gepresenteerd op de LA Auto Show, volgend jaar februari staat hij als Space Star bij de Nederlandse Mitsubishi-dealers in de showroom. Overigens, de Mitsubishi ASX, die in Amerika als Outlander Sport door het leven gaat, is ook stevig bijgepunt. Alleen blijft die versie voorbehouden aan de U.S. of A. Terug naar de Space Star: De voor- en achterzijde zijn volledig opnieuw ontworpen, en de achterlichten zijn optioneel voorzien van led-verlichting. Het nieuwe snoetje staat de Space Star erg mooi, en zeker de aubergine-kleurige lak maakt ‘m chique.

Mitsubishi Space Star Achter

Eerste Mitsubishi met Android Auto of Apple CarPlay

Het interieur van de Space Star werd ook grondig onderhanden genomen, zo krijgt de Space Star een nieuw instrumentenpaneel, een nieuw ontworpen stuurwiel en nieuwe bekledingsstoffen. Een belangrijk wapenfeit van de vernieuwde Space Star is de beschikbaarheid van Android Auto of Apple CarPlay. Het is zelfs de eerste Mitsubishi die met deze systemen uitgerust kan worden.

Mitsubishi Space Star Apple CarPlay

Stevige verbeteringen aan het onderstel

De onderhuidse techniek werd ook aangepast, en gelukkig heeft Mitsubishi het onderstel en de veer- en demperafstemming ook verbeterd. De bodyroll was namelijk wel voor verbetering vatbaar. De demperafstemming is gewijzigd en ook de stuurbekrachtiging is anders afgesteld. Op de vooras krijgt de Space Star grotere remschijven, op de achteras worden grotere trommelremmen gemonteerd. De bekende 1.0 en 1.2 driecilinder benzinemotor blijven, al is de 1.2 voorzien van de nieuwste generatie MIVEC. Beide motoren zijn leverbaar met handbak of automaat.