Lexus RC 300h komt eraan, prijzen bekend

Lexus RC 300h komt eraan, prijzen bekend

19 november 2015 Uit Door Arnold

Lexus_RC 300h_2Momenteel legt Carnold de laatste hand aan de restauratie en revisie van zijn Lexus LS 400. Nog even wachten en dan kan het grote genieten beginnen. Belangrijk onderdeel van het rijplezier is de zalige 1UZ-FE: de smeuïge en beresterke vierliter V8 die in alle stilte zijn werk doet. Het is een motor die goed bij het luxe-imago van Lexus past, hoewel de F-versies laten zien dat Lexus ook buitengewoon sportieve auto’s kan bouwen. Maar mocht een RC F nu net even te prijzig, of te opvallend zijn, dan kun je binnenkort bij de Lexus-dealer terecht voor de RC 300h. Wel de prachtige styling van de RC F, maar met een aandrijflijn die zo kenmerkend is voor Lexus: een stille, soepele en sterke hybride.Onder de motorkap ligt een 2,5 liter viercilinder die innig samenwerkt met een elektromotor. Dit tweetal levert een systeemvermogen van 164 kW (223 pk) en voert alle kracht naar de achterwielen via een automatische transmissie. Deze bak is ook manueel te schakelen. In de NEDC bedraagt het gemiddelde verbruik 4,7 liter per 100 kilometer.

Lexus_RC 300h_1Standaard is de RC 300h goed uitgerust, zoals we dat van Lexus mogen verwachten. Hij staat standaard op 17 inch negenspaaks velgen, led koplampen, elektrisch verstelbare en verwarmbare voorstoelen, het Lexus Media Display en een parkeercamera. De vanafprijs bedraagt € 45.695.

Lexus_RC 300h_3

Lexus RC 300h Sport Line – De looks van de RC F

Voor degenen die de looks van de RC F wel kunnen waarderen, maar voor wie de zalige atmosferische V8 een beetje too much is, is er de Lexus RC 300h Sport Line. Deze is leverbaar vanaf €54.795 en staat op 19 inch lichtmetaal. Ook de bekende triple-led koplampen van de RC F zijn ook op de Sport Line te vinden. De sportstoelen zijn bekleed met Newport lederen bekleding, Adaptive Variable Suspension (met Sport + modus), een variabele stuuroverbrenging (VGRS genaamd) en het F Sport exterieur.

Wie het liever over de luxe boeg gooit, is er de Lexus RC 300h Luxury Line. Bij deze versie is het interieur afgewerkt met houtinleg, worden 19 inch tienspaaks velgen gemonteerd en zien we ook de triple led koplampen terug. Ook deze versie beschikt over een variabele stuuroverbrenging. De Luxury Line is leverbaar vanaf € 53.495 euro.