Mazda3 vernieuwd voor komend modeljaar

Mazda3 vernieuwd voor komend modeljaar

26 april 2023 Uit Door Arnold

Mazda heeft de Mazda3 aangepast voor het komende modeljaar. Daarbij is Mazda subtiel te werk gegaan, maar zoals we van Mazda gewend zijn, zit de finesse in alle kleine details die aangepast zijn.

De meest in het oog springende wijziging is het infotainmentscherm, dat groeide naar 10,25 inch. Ook de software is aangepast, waarvan vooral de navigatie profiteert. De zoekresultaten naar points of interest zijn verbeterd en ook de positiebepaling bij slechte GSP-ontvangst is nauwkeuriger. Een belangrijke aanpassing is de mogelijkheid om de navigatie-instructies van CarPlay en AndroidAuto nu ineht head-up display te tonen.

De knoppen op het stuurwiel zijn subtiel aangepast om de vindbaarheid en leesbaarheid te vergroten, dit heeft Mazda gedaan door het kleurgebruik van de materialen en verlichting aan te passen. Op praktisch gebied zijn er ook een aantal kleine wijzigingen: de USB-A aansluitingen zijn vervangen door USB-C . De rij-assistenten en veiligheidssystemen zijn verbeterd, het Distracted Driver Alert en de Autonomous Emergency Brake werken nu beter. Ook de adaptieve cruise control en verkeersbordherkenning werken subtieler.

De vanafprijs voor de vernieuwde Mazda3 is € 31.140. Voor dat bedrag rijd je de Mazda3 Prime-line, de Mazda3 sedan is er vanaf € 31.640. Daarnaast zijn er nog twee uitvoeringen: de Exclusive-line en de Homura. De Exclusive-line is standaard voorzien van 18-inch lichtmetalen velgen (Grijs voor de hatchback, zilver voor de sedan) en Climate Control in twee zones, smart keyless entry, stoelverwarming voorin en een automatisch dimmende binnenspiegel voor een meerprijs van € 2.250. De Homura is alleen als hatchback leverbaar. Deze is verkrijgbaar vanaf € 33.590. Deze uitvoering heeft zwarte 18-inch lichtmetalen velgen, zwarte spiegelkappen, privacy glass, zwart stoffen interieur met rode stiksels, climate control, stoelverwarming voorin en smart keyless entry.