Lexus RX geprijsd

Lexus RX geprijsd

5 oktober 2022 Uit Door Arnold

De Nederlandse Lexus-dealers hebben deze week de orderboeken voor de nieuwe Lexus RX geopend. Lexus Nederland heeft daarom de volledige prijslijst bekendgemaakt. De prijzen beginnen bij € 84.995 voor de RX 450h+, rond maart-april 2023 staan de eerste RX’en bij de dealers. Om die reden heeft Lexus rekening gehouden met de BPM-tarieven van volgend jaar.

Lexus verwacht dat de Plug-In Hybride de meest populaire variant wordt, zeker omdat op deze uitvoering een BPM voordeel van toepassing is: de ‘normale’ versie van de nieuwe RX, zonder plug-in techniek, staat voor € 92.995 in de prijslijst. Wat heeft de RX 450h+ te bieden? In het eerste geval zijn alle nieuwe RX’en vierwielaangedreven. De 450h+ heeft eens systeemvermogen van 306 pk met een koppel van 572 Nm. Geen enkele reden tot klagen dus. Met de 18,1 kWh grote accu kan de RX 65 kilometer volledig elektrisch rijden.

De topversie is de RX 500h, dit is Lexus’ eerste hybride met een turbomotor. Het systeemvermogen bedraagt 371 pk met een maximum koppel van 645 Nm. In de F Sport uitvoering wordt de RX 500h geleverd met de nieuwe Direct4 vierwielaandrijving. De topuitvoering kost € 129.995. Zoals gezegd krijgt elke RX vierwielaandrijving, maar ook een uitgebreide standaarduitrusting: Lexus Link Connect-multimediasysteem met een 14-inch touchscreen en cloud-navigatie, (synthetisch) lederen bekleding, stoelverwarming voor,  Bi-Beam LED-koplampen met Automatic High Beam functie en het uitgebreide veiligheidspakket Lexus Safety System +. Klik hier voor de volledige prijslijst.

40 artikel(en) « van 40 »