Al duizend CX-60’s verkocht

Al duizend CX-60’s verkocht

5 oktober 2022 Uit Door Arnold

Mazda Motor Nederland meldt deze week dat de spiksplinternieuwe CX-60 goed aanslaat in Nederland. Mazda’s nieuwe SUV staat nog geen maand in de showroom en er zijn al 1.000 exemplaren verkocht. 800 daarvan werden in de voorverkoop aan de man / vrouw gebracht. De CX-60 Homura blijkt de meest gewilde uitvoering onder de Nederlandse clientèle.

Bert de Vidts, Managing Director bij Mazda Motor Nederland, is zeer ingenomen met de verkoopaantallen: “De afgelopen maanden zijn onze verwachtingen overtroffen met de verkoopresultaten van de Mazda CX-60 Plug-in Hybrid. Op dit moment staat de CX-60 reeds een maand in de Nederlandse showroom, maar ook in de presales fase verkocht de CX-60 ontzettend goed. Bij Mazda zijn we trots op het nieuwste topmodel. Het vertegenwoordigt alles wat er de afgelopen 100 jaar is opgebouwd in het DNA van Mazda en is tevens het belangrijkste op de markt gebrachte model van de afgelopen tien jaar.”

Voor de Nederlandse markt is de komst van de Plug-In Hybrid een belangrijk moment voor Mazda, tot dusverre was alleen de Mazda2 Hybrid de enige Full Hybrid in het gamma. De komst van een PHEV wordt dus erg gewaardeerd door het behoorlijke trouwe Mazda-koperspubliek. De Mazda CX-60 PHEV bestaat uit een 2,5 liter SkyActiv-G motor die samenwerkt met een 100 kW sterke elektromotor. Beide zijn gekoppeld aan een achttraps transmissie. Een 17,8 kWh accu (li-ion) zorgt voor de aandrijving van de elektromotor. Hiermee kan de CX-60 PHEV 63 kiometer puur elektrisch rijden. De CX-60 PHEV is leverbaar vanaf € 53.690.