Lexus onthult LBX Morizo concept

Lexus onthult LBX Morizo concept

12 januari 2024 Uit Door Arnold

Toen Akio Toyoda aanstalten maakte om binnen het familiebedrijf een belangrijke functie te bekleden wilde hij niets liever dan zelf auto’s testen. Iets waar andere belangrijke meneren binnen Toyota geen voorstander van waren, en dus nam Akio de schuilnaam ‘Morizo’ aan om onder de radar te blijven. Onder dat pseudoniem reed hij rally’s en testte hij de LFA. De naam Morizo wordt tegenwoordig binnen het Toyota-concern ook gebruikt voor sportieve topmodellen, zoals de GR Yaris en GR Corolla. En warempel, net op het moment dat de nieuwe GR Yaris onthuld wordt, komt Lexus met de LBX Morizo op de proppen. Nu nog als ‘concept’, maar reken maar dat er een snelle LBX productieklaar wordt gemaakt.

 

Wat is de LBX Morizo concept? Wel, lees het bericht over de LBX, lees het bericht over de GR Yaris en projecteer de technische specificaties van de GR Yaris op de LBX. Maar de Lexus doet er een schepje bovenop: de LBX Morizo concept haalt maar liefst 305 pk uit de 1.6 driecilinder en wordt standaard gekoppeld aan de nieuwe achttraps Direct Shift transmissie. Uiteraard is deze dikke LBX voorzien van vierwielaandrijving.

Heel veel informatie heeft Lexus nog niet vrijgegeven, maar op de foto’s is (behalve een blije Akio Toyoda) al wel te zien waar de topversie van de LBX naar toe gaat. De gele sierlijsten zijn kenmerkend de Morizo, deze kleur komt terug in de sportieve onderdelen van de LBX: de remklauwen, in sierlijsten en de gordels (al hebben we geen interieurfoto’s). Over het hoe, wat en wanneer zwijgt Lexus, maar houd er rekening mee dat er in de loop van het jaar meer officiële informatie over een productieversie komt.

7 artikel(en) « van 7 »