Kia EV6 GT vanaf € 64.195

Kia EV6 GT vanaf € 64.195

7 april 2022 Uit Door Arnold

De Kia EV6 is een indrukwekkende auto, zo bleek tijdens de recente test, maar ook de vakjury van de Auto van het jaar – verkiezing was het daar over eens. De EV6 is de terechte winnaar van deze prestigieuze titel. Vandaag werd de top-uitvoering van de EV6 gepresenteerd: de EV6 GT. Lang verhaal kort: 585 pk, 740 Nm, vierwielaandrijving, 0-100 in 3,5 seconden en een top van 260. En met een prijs vanaf 64 mille zal dat bij veel duurdere concurrenten voor rusteloze nachten zorgen.

Wezenlijk anders onderstel

De GT-uitvoering is meer dan uitrustingspakket van het huidige topmodel, het benut de mogelijkheden van E-GMP platform tot het uiterst mogelijke. Kia voorziet de GT van een uniek remsysteem, een aangepaste ophanging en een speciale stuurinrichting. De engineers hebben serieus werk gemaakt van de GT, niet alleen met het oog op prestaties (en de daarbij behorende vermogens en aandrijfkoppels), maar ook met heel veel aandacht voor de rijdynamiek en rijbeleving.

Uiteraard wijkt de EV6 GT uiterlijk af van de overige modellen, zo krijgt hij speciale 21-inch velgen, fluorescerend geel/groene remklauwen en dito gekleurde accenten op de carrosserie en in het interieur. De GT krijgt een speciale dakspoiler en diffuser in de achterbumper.

Het interieur van de EV6 was al fraai, maar op de GT-uitvoering heeft Kia extra haar best gedaan. Speciale kuipstoelen met suède bekleding, speciale biezen in de stoelen en in de panelen, sfeerverlichting en de rijmodus-selector op het stuur zijn allemaal uniek voor de EV6 GT.

Puike prestaties, riante actieradius

Dan de techniek: op de vooras monteert Kia een 160 kW motor, op de achteras een 270 kW exemplaar. Dit brengt het systeemvermogen op 430 kW, oftewel 585 ouderwetse pk’s. Nog indrukwekkender is het koppel: 740 Nm. De bestuurder die dit vermogen vaak aanspreekt zal dikke vrienden worden met de bandenleverancier. Af fabriek staat de EV6 GT op Michelin Pilot Sport 4S banden (255/40 ZR 21 rondom). De prestaties liegen er dan ook niet om: in 3,5 seconde trekt de GT op naar 100 kilometer per uur en de topsnelheid bedraagt 260 kilometer per uur. Maar goed: ook elektrische prestaties kosten energie, het is daarom goed om te weten dat de EV6 GT een actieradius heeft van 424 kilometer bij een normale rijstijl. En net als de Ioniq5 en de reguliere EV6 kan de GT in een kleine 20 minuten van 10 naar 80 procent opgeladen worden.

Prijzen en uitrusting

Eind dit jaar verschijnt de Kia EV6 GT in Nederland, hij is leverbaar vanaf € 64.195. De ‘instapper’ is erg riant uitgerust: een Meridian Premium audiosysteem met maar liefst 14 speakers, een glazen schuif-kanteldak, intelligente matrix LED-koplampen, dynamische LED-knipperlichten, een 360-graden camera, een dodehoekcamera en een head-up display met augmented reality. De GT wordt standaard uitgerust met elektronische dempers en sperdifferentieel. Op de website van Kia vind je alle informatie over de EV6 GT, de prijslijst vind je hier.

17 artikel(en) « van 17 »